НА ЛЕДА ВЪВ ВРАЦА: Невероятен Камбуров се завърна на бял кон и с два гола, за да спаси Берое срещу Ботев! (ВИДЕО)

НА ЛЕДА ВЪВ ВРАЦА: Невероятен Камбуров се завърна на бял кон и с два гола, за да спаси Берое срещу Ботев! (ВИДЕО)

Novsport

13-02-2021, 14:26

Берое успя да победи изключително драматично с 2:1 Ботев (Враца) в мача им от 17-ия кръг на efbet Лига. На заледения терен на "Христо Ботев" двата отбора изиграха много интересен двубой, в който главен герой беше завърналият се при старозагорци Мартин Камбуров. 

Нападателят игра цял мач при повторния си дебют и отбеляза и двата гола за успеха. Така таранът вече има 248 гола в елита и вече е на само пет попадения от вечния рекорд на Петър Жеков от 253 попадения.

Домакините започнаха по-добре на лъзгавия терен във Враца и само за две минути имаха две възможности за откриване на резултата. Първо Петър Атанасов се озова очи в очи с Ганев, но стражът отрази, а секунди по-късно новото попълнение на врачани Дориан Бабунски, нацели страничния стълб на вратата. 

Въпреки това Берое пръв поведе в резултата. В 13-ата минута Аласан Ндиайе бутна Мартин Камбуров в наказателното поле, който се свлече на земята и си изработи дузпа. Очаквано, самият Камбуров стреля от бялата точка и отбеляза своя гол №247 в родния елит. 

Домакините успяха да отвърнат моментално на попадението и след само 6 минути възстановиха равенството на таблото. Бабунски центрира добре към Мартин Николов, който с хубав удар с левия крак изпрати топката в мрежата на Ганев без да му остави шанс за реакция.

В края на първата част врачани опитаха скоростна контраатака, когато Петър Атанасов получи диагонално подаване и достигна наказателното поле на старозгорци, където обаче Георги Ангелов го затвори и не позволи ново положение пред вратата на отбора си. 

Второто полувреме стартира по идентичен начин с първото - с атаки на врачани. Даниел Генов се възползва от грешка в беройската отбрана и опита да промени резултата, но Ганев улови топката. Малко след това стражът отново бе на точното място, за да опази вратата си при директен изстрел на Христо Златински от свободен удар. 

В 67-ата минута Бабунски опита атрактивно изпълнение от задна ножица, но топката нацели сглобката на вратата. Впоследствие кълбото се озова в краката на Даниел Генов, който го изпрати в мрежата на беройци, но страничният съдия вдигна флага си заради засада. 

В 80-ата минута футболистите на Антони Здравков пропиляха нова добра възможност за гол. Даниел Генов се засуети в наказателното поле, но все пак успя да стреля към далечния ъгъл. Топката обаче не намери очертанията на вратата, а пред нападателя имаше възможност да комбинира със свой съотборник в наказателното поле. 

Две минути преди края на редовното време Макута се възползва от грешка в защитата на Ботев, върна топката назад към Камбуров, който стреля от движение, а Керчев изби на самата голлиния. 

Така се стигна дълбоко в добавеното време, когато в третата му минута Мартин Камбуров успя да грабне победата за своя тим с отлично изпълнение със задна ножица!

Така Берое събра 31 точки на петото място в класирането, докато ужасната серия от поредни загуби за Ботев (Враца) вече се покачи на шест поредни мача и това ги остави 10-ти с 15 пункта.

Ботев (Вр) - Берое 1:2

0:1 Kaмбуров (дузпа) 13

1:1 Николов 19

1:2 Камбуров 90+2

Стартови състави:

Ботев (Вр): Костов, Ндиайе, Зехиров, Керчев, Генов, Гаджев, Христовски, Миланов, Николов, Атанасов, Златински

Берое: Ганев, Мезаг, Цветков, Охене, Макоута, Хасани, Василев, Перейра, Ангелов, Еривалдо, Камбуров

Източник: Novsport

Последни новини