НА ПЪТ КЪМ ДЕСЕТАТА: Лудогорец пречупи Арда в 95-ата минута (ВИДЕО)

НА ПЪТ КЪМ ДЕСЕТАТА: Лудогорец пречупи Арда в 95-ата минута (ВИДЕО)

Novsport

12-03-2021, 19:02

Лудогорец спечели с 1:0 домакинството си на Арда от 21-ия кръг на първенството. Шампионите стигнаха до успеха с гол на Вандерсон в 95-ата минута. Така авансът им пред втория ЦСКА набъбна на 11 точки по пътя към десета поредна титла. 

Първият точен удар беше на сметката на Лудогорец. Отправи го Доминик Янков още преди да са изтекли три минути от началото на мача. Вратарят Иван Караджов обаче спаси. Секунди след това нов изстрел на Янков излезе в аут.

В 14-ата минута Кирил Десподов изпълни пряк свободен удар на метър пред наказателното поле, но прати топката над вратата. Четири след това нападателят на домакините отново се опита да вкара директно от фаул, този път обаче Караджов улови.

Отлична атака на Лудогорец в 23-ата минута завърши с подаване на Икоко към Доминик Янков, чийто опит за изстрел беше блокиран от защитник на Арда. В 27-ата Арда отговори с опасен удар на Спас Делев с левия крак. Пламен Илиев обаче се намеси отлично и извади топката под гредата.

Осем след това Алекс Петков можеше да накаже бившия си отбор. Той засече с глава центриране на Спас Делев в наказателното поле, но топката мина встрани от вратата. Последва удар на Тонислав Йорданов, който принуди Пламен Илиев отново да се намесва. В 42-ата минута гостите поискаха дузпа за нарушение на Жосуа Са срещу Спас Делев, съдията не посочи бялата точка. На повторенията се видя, че е бил прав. Кешеру пък опита да изненада Караджов с шут извън наказателното поле, но не уцели вратата.

Шест минути след почивката Деян Лозев блокира удара на Каули Оливейра и топката излезе в корнер. В 54-ата Ману вкара, но беше в положение на засада и голът не беше зачетен. Осем по-късно Спас Делев стеля от фаул, но Пламен Илиев се намеси отлично.

В 83-ата минута Александър Георгиев спря изключително опасна атака на Лудогорец с грубо нарушение в центъра на терена срещу Десподов. Футболистът на Арда получи жълт картон, Десподов беше заменен принудително с окървавен крак. На негово място влезе Чибота.

Минута преди края на редовното време Георгиев получи втори жълт картон и беше изгонен.

Така се стигна до 95-ата минута, когато падна победния гол за домакините. Бърнард Текпетей и Жордан Икоко организираха много добра атака отдясно, последва центриране към Вандерсон, който успя да порази вратата на Иван Караджов.

ЛУДОГОРЕЦ - АРДА 1:0

1:0 Вандерсон (90+5)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЛУДОГОРЕЦ: Пл. Илиев, Сисиньо, Ману, Десподов, Анисе, Икоко, Вердон, Кешеру, Са, Янков, Каули

АРДА: Караджов, Георгиев, Таравел, Руменов, Лозев, Петков, Мартинов, Тилев, Котев, Йорданов, Делев

Източник: Novsport

Последни новини