НА ЮГОЗАПАД: Големи изненади и много голове в последния кръг

НА ЮГОЗАПАД: Големи изненади и много голове в последния кръг

Novsport

03-11-2020, 14:32

Осем от деветте мача по програма на ЗС на БФС София от 13 кръг за първенството на ЮЗ Трета лига бяха изиграни в събота по терените на Югозапад. 

С най-голям интерес се очакваха срещите в Сливница и Кресна.

На градския стадион в Сливница лидера в групата – Марек от град Дупница – постигна победа с 2:1 и при това положение окупира първото място в таблицата. Головете за отбора на дупнишкия тим отбелязаха Веселин Любомиров и Александър Близнаков, а за домакините – Антонио Михов. Доста напрегнат мач, интересни моменти пред двете врати, късмета бе на страната на гостите. Марек вече е с 32 точки, заемайки първото място, а Сливнишки герой – 13-ти с 14 точки. Този двубой бе ръководен от Петър Григоров.

В Кресна местния Перун претърпя загуба с 0:1 от единия от кандидатите за лидерското място в групата отбор от ФК Кюстендил от едноименния град. Доста напрежение имаше в този двубой, който се игра без публика по известни причини. Попадението на Росен Йорданов от отбора на гостите се оказа решаващо за спечелване на трите точки. При това положение отборът на ФК Кюстендил дели второто място с еднакъв брой точки – по 29 – с Вихрен Сандански, които са с мач по-малко. Наставникът на Перун Благовест Ангелов изрази недоволство от ръководството на съдийската тройка, начело с Кирил Кирилов, в същия момент поздрави своите възпитаници за старанието, което показаха срещу единия от силните отбори в групата – този на ФК Кюстендил. Със спечелените 9 точки до момента тима от Кресна заема 17-то място в таблицата.

В Ботевград местния Балкан загуби неочаквано от Пирин Разлог с 2:4. Гостите заложиха на контри, които се оказаха успешни и с попадения на Николай Димитров-две и по едно на французина Максим Агноли и Радослав Лефтеров спечелиха двубоя  и вече са десети в таблицата с 15 точки до момента. Попаденията за отбора на домакините бяха отбелязани от дузпи, реализирани от Здравко Атанасов и Кристиян Ковачев. Наставникът на домакините Иван Редовски сподели, че гостите са ги изненадали с контраатаки и са се възползвали от груби грешки в защитата на неговия тим, което е било причината за тази незаслужена загуба. Балкан в момента е на 12 място със спечелени 15 точки.

Мачът между отборите на Вихрен Сандански и Ботев Ихтиман се игра на стадиона в Микрево, община Струмяни, спазвайки заповедта на кмета на община Сандански Атанас Стоянов. Головете за отбора на домакините отбелязаха Кристиян Николов, Никола Георгиев и Методи Костов, а за гостите – Атанас Курдов от дузпа. С тази победа отборът на Вихрен, които са с мач по-малко, дели второто място с този на ФК Кюстендил и запази шансовете си за атакуване на върха.

В Кюстендил  на стадион Осогово местният Велбъжд отстъпи с 1:3 на Оборище Панагюрище. Головете за отбора на гостите отбелязаха Даниел Васев, Милко Георгиев и Васил Тачев. Отборът на Оборище е вече шести с 23 точки, а Велбъжд – 16-ти с 11 точки.

На стадион Искър в  Самоков местния Рилски спортист победи Левски Чепинци с 3:0. Головете за отбора на домакините отбелязаха Цветан Митев и два Александър Иванов.  С тази победа отборът на Рилски спортист се придвижи на 8-мо място с 18 точки, а Левски Чепници е 15-ти с 11 спечелени точки.

В Етрополе отборът на Чавдар надигра по всички линии Гранит Владая и го победи с 4:1. Головете за отбора на домакините отбелязаха Мартин Милков-два, Симеон Чатов и Цветелин Цаковски. За отбора на гостите се разписа Люцкан Люцканов. С тази победа отборът на Чавдар е вече четвърти с 25 точки, а Гранит Владая – 14-ти с 12 спечелени точки.

В град Гоце Делчев местния Пирин спечели съседското дерби срещу отбора на Банско от едноименния град с 2:0. Двете попадения за домакините отбелязаха  Петър Лазаров от дузпа и Павел Головодов. Червен картон в мача главният съди Александър Вангелов показа на Йордан Лечов от отбора на Банско. С тази победа отборът на Пирин Гоце Делчев е седми в таблицата със спечелени 19 точки. Отборът на Банско е последен – 18-ти – със спечелена само една точка.

Деветият мач – Надежда Доброславци-Беласица Петрич, е отложен заради решението на общинския оперативен щаб и заповед на кмета на община Петрич за забрана на провеждане на спортни мероприятия и напускане на общината от спортистите. Така отборът на Беласица Петрич е вече с два мача по-малко, а този на Надежда - с един.

Източник: Novsport

Последни новини