Надежда – Беласица ще се играе в събота в Доброславци

Надежда – Беласица  ще се играе в събота в Доброславци

Novsport

12-02-2021, 15:38

Общо шест тренировки проведе наставникът на мъжкия отбор на ОФК Беласица Саша Симонович за съботния мач срещу отбора на Надежда в Доброславци. 

Заниманията преминаха на различни терени. Ползва се този с изкуствено покритие в района на гимназията и с естествено покритие в Марикостиново. Двете възстановителни процедури се направиха на комплекс Мантар край Марикостиново. 

Междувременно в ЗС на БФС се картотекираха новопривлечените и одобрени от треньорския щаб на клуба Стивън Кирилов, Айвън Ангелов, Аспарух Смилков, Патрик Попов и Владимир Гогов. За жалост в последния си отбор – Септември Симитли – Гогов е натрупал пет жълти картони и  при това положение е наказан с лишаване от участие в една официална среща, в резултат на което няма да бъде на разположение на Саша Симонович за мача срещу Надежда в Доброславци. Това стана достояние на треньорския щаб в последния момент, заради което треньорът умува кой да го замести в защитния вал на тима. Ще се избира измежду Марин Георгиев и Божидар Янков-Бомбата. 

На разбора преди мача Симонович ще обяви 11-те, с които ще изле зе на терена в Доброславци.

Очаква се на вратата да застане Захари Димитров, в защитата Атанас Карачоров, Атанас Димитров, Марин Георгиев или Божидар Янков, Аспарух Шамкалов, халфове Живко Димитров, Симеон Бояджиев и Айвън Ангелов, нападатели Стивън Кирилов, Марти Таушанов и Патрик Попов. Групата от 18 футболисти ще отпътува за Доброславци в събота преди обяд.

„Предстои ни много тежък мач срещу отбора на Надежда Доброславци на най-лошия терен в групата. Надяваме се при нормални условия за игра и съдийство нашия отбор , който е по-класен, да победи  и да спечелим трите точки, които ще ни направят есенен първенец в ЮЗ трета лига. Има настройка сред нашите футболисти за това и се надявам при пълно раздаване от тяхна страна да победим и да се завърнем с пълен успех от гостуването. Жалко, че няма да бъдем подкрепяни от 12-тия ни играч-феновете-заради наложената забрана заради пандемията от коронавирус”, споодели старши треньорът Саша Симонович.

От съдийската комисия на БФС  бе назначен за този двубой елитния  съдия Петър Григоров/който беше главен арбитър и на мача Беласица-Марек/ и асистентите Петър Джугански, Тодор Вуков, резервен съдия Иван Иванов. Делегат на мача ще бъде секретаря на ЗС на БФС София Николай Младенов, който е и пряк ръководител на футболното първенство.  

Президентът на ФК Надежда Светослав Мичев сподели, че петима от неговия отбор няма да вземат участие в мача срещу Беласица. Георги Тодоров е наказан, Мариан Китанов, Георги Илиев, Васил Василев и Марин Истатков са с тежки контузии.  „Оставаме отбор без звезди. Ще ни бъде изключително тежко срещу делящия първото място до момента с Марек отбор на Беласица Петрич. Каквото стане на терена-нека победи по-добрия”, заяви Мичев.

Източник: Novsport

Последни новини