Найденов: Феновете на ЦСКА да избират - Литекс или нов клуб

Найденов: Феновете на ЦСКА да избират - Литекс или нов клуб

Novsport

21-06-2020, 19:25

Собственикът на efbet Цветомир Найденов заяви, че феновете на ЦСКА имат две опции пред себе си. Основният спонсор на ЦСКА 1948 добави, че ако "червена" България реши, може да се стигне до обединение между ЦСКА-София и новия член на футболния елит.

"Ако феновете решат да се обединим, ще се обединим. Ама те не решават засега. Каквото решат, това ще е. Единият ЦСКА е преименуваният Литекс, другият е нов клуб, тръгнал от жълтите павета на София и от нулата. Цесекарите имат две опции и конкуренция. Всеки да си избира - Литекс или нов клуб, тръгнал от нулата", каза Найденов пред "Нова телевизия".

"Законопроектът на Валери Симеонов? Ако хазартът няма приходи, няма да има и пари за спонсорства. Лично аз също бих реагирал по някакъв начин, бих преосмислил спонсорствата си. Не съм се запознавал конкретно със законопроектите, ще изчакам да видя какво ще реши Народното събрание. За последните 27 години тези законопроекти са първите, които не са инициирани от обвиняемия Васил Крумов Божков. Нека изчакаме финалното решение на Народното събрание. Никога не съм лобирал. Случвало се е Божков да лобира за хазарта", продължи собственикът на efbet.

"На 12 юни 2019 година Божков ни заплаши с убийство, все още сме живи. Страх ме е, естествено. Ако нещо се случи с мен, всички останали свидетели сигурно и те ще се уплашат. Човек с много пари, с 18 обвинения - не си спомням такъв престъпник с толкова обвинения - много е опасен. Убеден съм, че истината е такава. Никога не ми е минало през акъла да се занимавам с такива неща - не съм искал известност, не съм искал да има напрежение за семейството ми.

Говорил съм с роднините на поръчаните от Божков - и тях ги е страх. Това ми дойде до главата, когато мен ме заплаши. Започнах да търся с какво мога да се защитя - не исках да стана инициали "Ц. Н."

В хазарта се играе или срещу организатора - Националната лотария, игралните зали, или участниците да играят помежду си - турнири по табла, покер и т.н. При втория тип игра, организаторът събира такса - "мано", и ако като организатор събера 1000 лева от такси, трябва да дам 200 лева на държавата. При първия тип обаче сумите са по-големи и е различно. Божков е опитал да изкара Националната лотария като турнир по покер. Аз разбрах за това през лятото на 2019 година. Бях чувал през годините, но не ме е интересувало.

Ето и още нещо, което открих тези дни: Васил Божков пуска във "Фейсбук", че министър Горанов го рекетирал. Имаше игра "SMS за милиони" преди времето на Горанов, Божков пак правеше същото със съдружниците си от Лотарията. Събираха 1.20 лева от SMS за участие, но Васил Божков декларира пред Комисията пo хазарта само 0.40 лева. Пак ли аз трябва да го казвам?! Тази схема е пред очите на всички. Има го в "Гугъл". По заведенията какво прави с момичетата, го виждат много хора, но изпитват страх. Просто ги е страх и не им се разправя. Един човек ми каза: "Може да ми убие и другото дете".

Ако ставаше въпрос за хунта, защо не избра да се крие в Германия, Англия или САЩ. Ако тук е хунта, защо избяга в Дубай. Цветан Василев не го познавам, познавам Васил Божков. При Божков работеха поне 20 човека от Държавна сигурност, спец службите, ЦСБОП и т.н. Те могат да организират всичко, разхождат се насам-натам, Божков може да ги финансира. Той нали казва, че богати приятели му дават милион, два, пет.

В момента имам 12 действащи ревизии, минаха други 10 преди това, от какви ли не служби. Предполагам, че някои са ми поръчани от Васил Божков. Преди да изчезне започнаха, той е способен на такива неща. Пари навън нямам, всичко е тук. Данъците са платени тук, подкрепям българския спорт в най-голяма степен, това ми е политика от години. Нямам яхти, самолети. Никога не съм ходил в Дубай, събота и неделя съм си в офиса, това ми харесва. Нямам достатъчно средства да си купя самолет. Ако не плащам и аз данъци, ще мога да си купя самолет. Няма да му клякам", добави Найденов.

Източник: Novsport

Последни новини