Нападател на Славия: Напълно възможно е да завършим на второ място

Нападател на Славия: Напълно възможно е да завършим на второ място

Novsport

09-06-2020, 21:32

Напълно възможно е да се преборим за второто място.

Това заяви на днешната си пресконференция в Пресклуб България нападателят на Славия Ивайло Димитров, който бе отличен за Играч на месец февруари, предаде БГНЕС.

След вчерашната си победа при гостуването на Царско село с 3:1 „белите“ се доближиха на точка от четвъртия Левски. Място в евротурнирите обаче не е поставено като цел на играчите от ръководството.

„Разбира се, че се засилва апетита с победите, това искаме, да се придвижим възможно най-напред в класирането. Да, разбира се, има едно спокойствие, не ни притискат за победи. Пътят към българския футбол са младите играчи, трябва търпение към тях, защото не всичко се получава в самото начало. Разбира се, че им помагаме, няма футболист и човек, който да не прави грешки – затова сме колектив и мисля, че се справяме доста добре в момента. Не сме мислили за евротурнири, не е поставено като цел от ръководството”, започна той.

„Никога не съм си делял головете, независимо от противника. Не съм мислил за най-красив гол, може би защото е най-прясно, двата гола срещу Левски заради победата. Няма страх, футболът е мъжки спорт, трябва да сме напълно подготвени в тренировъчния процес. Да, бих казал, че феърплеят е факт, не съм забелязал злоупотреби.“

На въпрос дали е напълно здрав след като влезе вчера като резерва в 83-та минута и очакванията си за двубоя с Берое, той коментира:

“Напълно здрав съм, това беше треньорско решение. Мисля, че ще се получи доста интересен двубой между два стойностни отбора и се надявам ние да излезем крайни победители.“

За Димитров е най-лесно и приятно да се играе срещу отборите от първата шестица на класирането.

„Най-лесно ми е да играя срещу силните отбори, тъй като може да бъдат хванати на контраатака. Славия изпитва затруднения срещу тимове, които са по-затворени. Определено е по-добре да играем с отбори от първата шестица, получава се по-добър футбол. Първата шестица е най-хубавото нещо, всеки мач е дерби там. Ще се постараем да продължим победната серия, но все някога ще загубим. На никого не е повлияла по добър начин, всеки тренираше по индивидуална програма, не сме напълно подготвени за рестарта на шампионата чисто физически, но с течение на мачовете ще се наваксат нещата“.

„Аз мисля, че хората идват на стадионите, когато любимият им отбор побеждава – мога да дам пример със Славия с финала за Купата и вчера мача с Царско село, а това се получава с красива игра и победи, иначе няма как да няма публика по стадионите. Следя ситуацията, да, това което се случва в Левски, което се случи с ЦСКА, не е нормално тези два големи български гранда да са разтърсвани от такива проблеми. Надявам се скоро да се решат проблемите със собствеността и финансовото състояние в Левски, защото това влияе негативно и на представянето им на терена“, заяви той по повод тежката финансова ситуация в „синия“ клуб.

„Напълно съм съгласен с това нещо, г-н Стефанов е много години във футбола, Славия е напълно изряден към държавата. Това е най-големият проблем, че никой не се държи под наказателна отговорност при финансови проблеми. Защо да нямат успех ЦСКА 1948? Аз и преди съм го казвал, че българите не сме по-слаби от чужденците. Наскоро попаднах на една статия, че на един млад футболист са му нужни 56 мача, за да разгърне потенциала си. В България на кой треньор му стиска да пуска млад футболист 56 мача? Надявам се и покрай ситуацията с коронавируса да се обърне малко повече внимание на младите български футболисти и те да се възползват от него. В момента сме в борбата за второто място, Лудогорец е напред като точки, но спрямо останалите отбори като Левски, ЦСКА и Локомотив Пловдив, е напълно нормално да се преборим и за второто място, така че търсим максимален брой точки в плейофите“, завърши той.

Източник: Novsport

Последни новини