Наско Сираков: Англичанин ще бъде новият собственик на Левски, очакват ни много по-добри времена!

Наско Сираков: Англичанин ще бъде новият собственик на Левски, очакват ни много по-добри времена!

Topsport.bg

24-05-2021, 10:52

Собственикът на мажоритарния пакет акции в Левски - Наско Сираков, спази своето обещание и говори за бъдещето на "синия" клуб. Това се случи по време честванията 107-ата годишнина от създаването на столичния гранд.

А новините бяха повече от радостни за всички, които подкрепят тима!

Президентът обяви, че Левски ще има нов собственик, който е англичанин. Въпросният бизнесмен поема цялата издръжка на клуба. Ще построи, в най-кратки срокове, и нов, модерен стадион - "Георги Аспарухов". 

Сираков обяви със сълзи на очи, че е правил всичко възможно клубът да продължи своето съществуване, а оттук насетне го очаквали само добри времена!

Ето какво каза той пред "сините" фенове на Могилката:

"Заставайки тук, не може да не се вълнуваш. Искам да честитя най-светлия празник за всички българи. Точно тук на това място, на което е започнало всичко, е моментът да обявя ново начало за нашия клуб.

Това са преговори, кореспонденция, от повече от 6 месеца. Всичко е завършено и е в ръцете на адвокатите. Левски ще има нов собственик! Това, което съм се договорил са приоритетите - поемат се задълженията на клуба, издръжка -достатъчна Левски да се върне там, където е мястото и приоритет №1 - построяването на стадион по най-бързия начин.

Изпращаме най-тежката година в "синята" история. Когато дойдох единствено обещах, че Левски ще го бъде и няма да фалира. Не съм обещавал резултати, но сега ги обещавам. Човекът е англичанин, няма нищо общо с политика и обвързаности. Бизнесът му е ситуиран в Ню Йорк.

Разбира се, той би искал след три месеца да започнем изцяло строежа на новия стадион, но при всички положения ще имаме нужда от държавно съдействие. Искаме до две години да имаме европейски стадион, който ще бъде пътят ни към Европа, където ни е мястото.

По желание на бъдещия нов собственик, аз ще остана като президент на клуба и ще отговарям за спортно-техническата част. Човекът гледа на това като бизнес. Никой не идва да инвестира 150 млн. евро за нищо. Налага се акциите да бъдат прехвърлени. Това не може да стане за един ден. Интересува ме единствено сигурността на Левски. Всяка една точка по инвестиционен план ще се изисква, ако не се спазват те, акциите се завръщат при мен.

Обещавам ви, че ни очакват много по-добри времена. Честито!".

Източник: Topsport.bg

Последни новини