Наско Сираков е провел важна среща с Весела Лечева за бъдещето на Левски

Наско Сираков е провел важна среща с Весела Лечева за бъдещето на Левски

Topsport.bg

07-12-2022, 08:18

Оформянето на документите за получаването на ФК Левски на концесия на стадион "Георги Аспарухов" е пречката, която бави официализирането на сделката за клуба с "Юнайтед Груп", разбра "Тема Спорт". Както е известно, намерението на чуждестранния инвеститор е да може да изгради ново модерно съоръжение.

И докато не получи гаранции, че това ще е възможно, подписи под договор за смяна на акциите няма да има. Сегашният мажоритарен собственик Наско Сираков вече обяви, че подготвя почвата да изстреля клуба в друга орбита. Затова и в последните дни той прави совалки по високите етажи на държавата.

Вчера Сираков е имал среща с министъра на спорта Весела Лечева, научи "Тема Спорт". На нея той е искал да се задвижи скоропостижно въпроса, който даже да бъде уреден до края на годината.

Както е известно, през февруари 2021 година изненадващо дойде новината, че стадион "Георги Аспарухов" може да бъде даден на концесия за 35-години на Левски, като след това тя да бъде удължена. Целта е да се улесни строежът на ново съоръжение.

"В изпълнение на одобрения на заседанието на Министерския съвет, проведено на 17 февруари 2021 г., Актуализиран план за действие за държавните концесии за периода 2021-2027 г., министърът на младежта и спорта ще предприеме действия за възлагане на концесия за строителство на "Спортен комплекс за професионален и масов спорт "Георги Аспарухов", град София, община Столична, област София.

Незадоволителното състояние на спортната база към този момент е последица от множеството промени в нормативните актове, извършвани след 1990 г., а липсата на яснота и сигурност демотивира ползвателите на съоръженията да влагат значителни финансови средства за поддържане и реновиране на базата.

С предоставянето на концесия за строителство на "Спортен комплекс за професионален и масов спорт "Георги Аспарухов", ще се постигне цялостна модернизация на комплекса и икономическа ефективност при управлението му, като както строителния, така и оперативния риск ще се поемат от концесионера.

Очакваният резултат е да се довърши трибуната на Сектор "А", вкл. като се изгради козирка, да се построят три нови трибуни с козирки, всички трибуни да се оборудват, да се ремонтира и разшири съществуващият паркинг и да се изгради нов паркинг.

Дългосрочният резултат от възлагането на концесията е спортният комплекс да се поддържа в експлоатационна годност с качество, отговарящо на най-новите национални и международни стандарти, което ще създаде предпоставки и за високо качество на предоставяните услуги", пишеше в решението на Министерски съвет тогава, което бе оповестено на медиите от спортното министерство.

Източник: Topsport.bg

Последни новини