Неделев: Не съм отказал на Трабзонспор, те не искаха да чакат

Неделев: Не съм отказал на Трабзонспор, те не искаха да чакат

Novsport

16-08-2020, 12:42

 Голямата звезда на Ботев Пловдив Тодор Неделев говори пред камерите на DIEMA SPORT преди голямото дерби от 2-рия кръг на efbet Лига между "жълто-черните" и ЦСКА. Аткуващият халф засегна голям брой теми, сред които проваленият трансфер в Трабзонспор, силното начало на Ботев Пд и победата в голямото пловдивско дерби, както и очакванията си за срещата на "Българска армия".

"Мисля, че не беше много лесно да свикнат с новата схема 5-3-2, защото ние тази схема от една седмица я тренираме и играхме една контрола само срещу отбора на Етър. Така мисля, че там добре се представихме в тази схема, но няма значение в каква схема играем, когато футболистите са концентрирани на 100 процента, виждате, че резултатите не закъсняват и както казах абсолютно заслужено днес спечелихме", добави той.

А успехът се усеща като дори по-значим на фона на толкова променения състав на Ботев в сравнение с миналия сезон. И шестте нови попълнения получиха доверието на Ферарио Спасов в титулярния състав и определено не разочароваха. Виктор Генев бе безупречен в центъра на отбраната, заедно с явлението Станислав Работов и Иван Бандаловски, по двата фланга Маркиньос Педросо и Мите Цикарски бяха изключително агресивни, в средата на терена Мишел Еспиноса и Славчо Шоколаров спечелиха битката с халфовете на съперника, а на върха на атаката Атанас Илиев показа може би най-ясно колко много липсваше на Ботев типичен таран, след като имаше огромна заслуга за попадението на Неделев, преди сам да отбележи втория гол в дебюта си за „канарчетата“. Бъдещето изглежда светло, поне на терена за „жълто-черните.

"Ами, да, доста добре новите момчета се вписаха в отбора. Много се радвам така, че успяхме да направим един така добър. Както имаме опитни футболисти, така и имаме и доста юноши отново, което е наистина много похвално, защото наистина малко са отборите в България, които залагат на юноши. Надявам се и юношите така да се развият в правилната посока и един ден и те да радвам нашите фенове. Виждате, че така сглобихме според мен един доста добър отбор и се надявам тази година да бъдем голям фактор в първенството", добави Неделев.

А възпитаниците на Ферарио Спасов няма да трябва да чакат много преди да се изправят пред още един тежък и изтощителен тест в първите дни на новата кампания. Следва визита на стадион „Българска армия“ в столицата, където ЦСКА е наранен след стъпката накриво на старта, докато Ботев ще търси реванш за отпадането си от „армейците“ на полуфиналите за Купата в края на юни.

"Надявам се, победата срещу Локомотив да им даде по-голямо самочувствие, надявам се. Отиваме на Армията, за да вземем нещо, дай Боже да са три точки, както казах, сглобихме добър отбор и мисля, че можем да победим всеки един отбор в България.

„Не мога да кажа дали загубените точки от ЦСКА в първия кръг ще са плюс за Ботев. Ние трябва да гледаме себе си. Не ни интересува противника, ние да играем нашата игра и мисля, че когато играем така както днес го показахме на терена, мисля, че няма да имаме проблеми срещу нито един отбор“.

В момента въпросът като че ли не е дали и кога Тодор Неделев отново ще се пробва в чужбина. Трансферните спекулации около звездата на Ботев не спират от години и бяха в своя пик преди около месец, когато сделката с Трабзонспор изглеждаше сигурна.

"Първо не съм отказал аз офертата от Трабзонспор. Не знам как се стигна отново до този слух, че аз съм бил отказал, доста неща се изписаха за Трабзон. Нищо не се случи, просто турците се отказаха, не съм се отказал аз. Казаха, че не могат да чакат, имаше още три-четири дни до последния мач със Славия, после щяхме да седнем да говорим, но отказаха се, така че животът продължава. Имаме още една година с Ботев, така че засега си оставам, но трансферният прозорец е до края на септември все пак", каза още Неделев.

"Не знам дали е обмислял смяна на обстановката. Всичко водеше до преговори, ако ме условията и естествено ако Ботев ги устройваха най-вече финансовите условия, можеше да се стигне до трансфер, но както казах до трансфер не се стигна, така че аз съм си играч на Ботев и надявам се да продължавам да радвам нашите фенове", заключи Неделев.

Източник: Novsport

Последни новини