Никола Спасов: Търсим нападател и защитник

Никола Спасов: Търсим нападател и защитник

Novsport

31-07-2020, 16:38

 Старши треньорът на Монтана Никола Спасов говори в интервю за "Дарик радио" за целите пред отбора, за селекцията и за причините да се раздели с Царско село. Адмирала бе категоричен, че ще продължи да импровизира с различни системи и в новия си тим, като призна, че едната от схемите, които налага преди време в Черно море с трима защитници (един централен и двама крайни), е заимствал от Барселона.

„Още, когато се разделихме с Царско село, аз споменах, че това става по взаимно съгласие. Имаше една причина. Бях леко несъгласен с драматичното намаляване на заплатите. Четири месеца изкарах без работа, а от Монтана ми се обадиха още на следващия ден, след като влязоха в efbet Лига. Не бях имал някакви предварителни контакти с тях, или уговорки. Не съм умувал въобще. Известно време съм си мислил за Монтана, като вариант за работа. Зарадвах се, че ме поканиха. Не се учудих. Много бързо се съгласих. Още на следващия ден пристигнах в Монтана и за 5 минути се разбрахме с кмета на града и Румен Панайотов. Надявам се тук да направим добър отбор и добър сезон”.

Специалистът призна, че се търси заместник на преминалия в Ботев нападател Атанас Илиев. „Засега нямаме негов заместник. Малко съм притеснен в това отношение, защото още нямаме вариант за централен нападател. Надявам се до началото на първенството , или след това в движение да дойде централен нападател. Ако не намерим българин, ще се обърнем към външния пазар за чужденец. Иска ми се да е българин. Какъв профил ли? Моите претенции към централния нападател са да вкарва голове. Искам да има силен характер и с нюх към гола. Ще търсим и още един централен защитник.

Естествено, че ще продължавам с експериментите с различни системи на игра, както и да търся нови позиции на играчите, в зависимост как ги виждам аз.

Целите пред Монтана? Като за начало да сме в първата четворка, а не в изпадащата. Няма да подценим и Купата. Ще влезем с амбиция да направим нещо и да стигнем максимално далеч.

Източник: Novsport

Последни новини