Николай Киров: Вижда се, че има още доста работа, която да свършим до началото на шампионата

Николай Киров:  Вижда се, че има още доста работа, която да свършим до началото на шампионата

Topsport.bg

27-01-2023, 14:49

Старши треньорът на Берое Николай Киров сподели впечатленията си след победата на старозагорци с 3:2 над Македония Гьорче Петров в контролна среща, играна в Турция.

"Мисля, че една идея по-добре от предния що се отнася до изнасяне на топката, владеене на топката. Малко повече проблеми в последните 30 метра, където не оползотворихме ситуации, които имахме.

Явно трябва да наблегнем на работата в тази фаза. Защото не може в момент, в който имаш инициативата, владееш играта и допускаш гол. Трябва да се реализират тези ситуации. Вижда се, че има още доста работа, която да свършим до началото на шампионата", каза Киров.

"Дано нямаме проблеми физически. Тъй като виждате, че почти всеки двубои доста хора играят по 90 минути, което не е най-добрият вариант. На доста от играчите им се налага от първата контрола да играят по 90 минути. Групата ни е доста малка, а не виждам човек, който в момента да се присъедини към отбора", добави той.

"Юношите за това са на лагера. Получават своите шансове в контролите. От тях зависи всички. По принцих тяхната задача е да се развиват в мъжкия футбол на този етап във втория отбор, но някои момчета показват, че имат нужните качества след половин,една година да бъдат в първия състав. Ще продължаваме да им даваме шансове и като се приберем в България", завърши треньорът на Берое.

Източник: Topsport.bg

Последни новини