Николай Киров: За съжаление тази загуба дойде след много елементарни голове

Николай Киров: За съжаление тази загуба дойде след много елементарни голове

Novsport

20-03-2021, 17:27

 Наставникът на Арда Николай Киров призна, че е видял позитиви, въпреки загубата с 0:2 от Локомотив Пловдив. Киров акцентира, че тимът му е допуснал елементарни голове, което е наклонило достатъчно везните за победата на „смърфовете”.

„По-важно е игрово как стои отбори. Ще има загуби и победи. Това са свързани за футбола неща. Началото на второто полувреме изтървахме нещата, при първия гол позволихме на Локо да направи поредица от подавания. Не ги пресирахме и ги оставихме и те намериха достъп до вратата ни. Противникът е отбор, който умее перфектно да затваря пространствата пред вратата си. Когато губиш с 0:2, е много сложно да ги пробиеш, но трябва да гледаме и позитивите от тази среща и гледаме напред”, каза Киров.

„При статичните положения бяхме обработили някои неща, но противникът ни разгада. Ръстово ни превъзхождаха. Сменихме по време на игра схемата на игра. Търсихме дублиране на фланговете, но получихме елементарни голове, които наклониха звездите”, продължи Белия.

„Важно е през тази пауза каква работа ще свършим. Трябва да презаредим батериите, следват няколко сгъстени цикъла отново. Трябва да сме перфектни по време на паузата. Дано и националите се върнат здрави, защото представянето ни ще зависи дали ще съумеем да предпазим здрави играчите си и да избегнем наказания. В тези двубои се изискват повече футболисти”.

„При всички положения турнирът за Купата е много важен за нас. Трябва да не изпускаме първенството, защото има всякакви варианти и развития в него. Следим и двата турнира”, завърши Киров.

Източник: Novsport

Последни новини