Николай Михайлов: Болката няма да отмине бързо - за един миг всичко се обърна, нося моята вина

Николай Михайлов: Болката няма да отмине бързо - за един миг всичко се обърна, нося моята вина

Topsport.bg

15-08-2022, 14:00

Капитанът на Левски Николай Михайлов проговори след злополучния мач с Хамрун. Вратарят сподели пред "Дарик", че шокът от отпадането е голям и пое своята вина за попаденията на малтийците.

"Истината е, че болката, разочарованието и шокът най-вече са много големи след четвъртък вечер. Наистина още не мога да определя какво се случи в целия ход на мача. Ако трябва да върна лентата назад, малшансът беше с нас още от първата минута, до последната изпълнена дузпа, за което горчилката и шокът са невероятни. Аз мисля, че с оглед първите три мача изиграни в Европа - двата срещу ПАОК и гостуването в Малта показахме, че може да играем добър футбол, но точно в този ден нещата не се получаваха така, както ние искахме и в атакуващ, и в дефанзивен план. Най-голямото съжаление и болка за мен е, че разочаровахме нашите фенове. Мен много ме боли заради това".

"Истината е, че когато получиш гол, без значение дали са един, два или повече, без значение мачът с каква важност и тежест е, за мен винаги си можел да се справиш по-добре. И при двата гола имаше колективни грешки. И при двата гола малшансът беше огромен, но когато съдбата е срещу теб, нищо не можеш да промениш. Видяхте, че в продълженията имахме шанс да отбележим гол, но не успяхме. При дузпите имахме своите проблеми. Малшансът при петата дузпа, която успях да спася, съдията ме върна, за да се пребие. Всичко, каквото можеше да се обърка в тази четвъртък вечер, се обърка".

"Нищо не е същото (б.р - като мача с Вердер). Не мога да сравняваш ситуация със ситуация. Факт е, че мачът не се разви добре нито за мен, нито за моите съотборници. Аз нося вина за това. Искам да се извиня на нашите фенове и на всички левскари. Футболът е такъв, животът е такъв, никой не е искал да се случи по този начин. Свалям шапка на феновете, които сътвориха една уникална европейска вечер за пореден път и демонстрират своята любов всеки ден. Има и такива мачове.

Няма какво друго да направиш освен да се извиниш. Целият клуб заедно трябва да продължи напред. За един мач всичко се обърна с краката наопаки. Никой не е застрахован от грешки. Нито искам да се оправдавам, аз нося своята отговорност и вина, заради което искам да се извиня на нашите фенове. Всички ние заедно направихме всичко възможно да го докараме до плейофа за влизане в групите на Лигата на конференциите. Срещу Хамрун всички очаквахме да бъде по-лесно. Шокът е огромен за всички. Болката няма да отмине за ден или за два. Болката ще остане много дълго време, но истината е, че трябва да се продължи напред", заяви Михайлов.

Източник: Topsport.bg

Последни новини