Николай Михайлов: Даваме мило и драго за Левски, феновете ни се държат по-европейски

Николай Михайлов: Даваме мило и драго за Левски, феновете ни се държат по-европейски

Topsport.bg

03-08-2021, 17:55

Вратарят на Левски Николай Михайлов анализира ситуацията в клуба. Стражът обяви пред dsport, че по отношение на "сините" са излезли много грешни интерпретации. 

"Идеята беше, че постоянно по адрес на Левски излизат информации, които не са верни. Знаете, че в България сме царе на интерпретациите, особено когато отбор и клуб като Левски се намира в такава ситуация всеки иска да злоупотреби с това нещо".

"Ние даваме мило и драго за клуба. На никого не му е приятно в каква ситуация сме, особено на нас футболистите, защото ние сме лице на това. Не ни е приятно да стартиараме с две загуби. Срещу Славия играта не беше толкова лоша, за разлика от мача с Ботев Враца, когато наистина не се представихме, както трябва през целия мач. Разговаряхме много, както само между футболистите, така и с треньорското ръководство, направихме анализи, видяхме къде сме сгрешили и се надявам още в следващия мач да покажем различно лице. Единственото, което сме коментирали с нашите фенове е да изразим благодарността си, нищо от това, което се изписа не е вярно, особено това което излезе днес. Няма как да останем безучастни в такава ситуация, след като става въпрос за нашия треньорски щаб и в частност старши треньора Живко Миланов".

"Искрено се надявам да се реваншираме срещу Арда, защото срещу Ботев Враца нищо не ни се получи. Говорихме едно, стана съвсем друго. Нямаше я агресията. Не съм присъствал на цялата подготовка, но знам, че има доста футболисти, които се завръщат от контузии и Левски тепърва ще намира своята най-добра форма. Отделно от това, знаете колко важни са за нас и Боби, и Ради, но и двамата в момента са контузени, което също влияе на представянето на терена и се надявам в следващите седмици с привличането на Георги Миланов и на още няколко футболисти да имаме тази вариетивност, от която се нуждаем, защото сезонът е дълъг. Вие виждате, че са минали само 2 мача, а вече се обаждат контузии, а идват и мачове с националния отбор, и Купа на България, така че трябва да бъдем готови. Искам отново да благодаря като капитан на тима на феновете, защото това, което правят е неуписуемо и след мач като този във Враца - мач, в който нищо не ни се получи на терена, простобях шокиран от това което се случи след края на мача".

"Феновете на Левски се промениха много през последните години в добрия смисъл. Вече се държат по-европейски. Естествено, че на нас най-малко ни е приятно да се случват такива загуби и то срещу такива непретенциозни отбори. Такава е ситуацията в момента, че трябва да се съобразяваме с всяко нещо, което се случва. Наистина се надявам всичко в клуба в най-скоро време да се нормализира, да има едно спокойствие за футболисти, треньори, за хората, които работят в клуба и да започнем да радваме нашите фенове с победи, защото те го заслужават и единственият начин да го направим не е в декларации, в изразяване на подкрепи и т.н., а излизаш - биеш и това е достатъчно да зарадваш и треньорите, и феновете. Просто ситуацията е такава, че има много млади момчета, които в движение се учат.

Нормално е да се правят грешки. Синята общност го разбира, но това не означава, че тях ги боли и нас ни боли. Съвсем различни неща се коментираха, аз бях най-отпред, защото бях наистина впечатлен. Искахме от мое име, от името на съотборниците ми да им благодарим и се надяваме още в следващия мач да им се реваншираме. Това е Левски, никой не е дошъл да отбива номера. Аз виждам как тренираме, как се раздаваме и виждам, че всеки иска излезе от тази ситуация. Аз казах, че пистата е дълга и всеки иска Левски да бъде спасен", заяви Николай Михайлов.

Източник: Topsport.bg

Последни новини