Нов проблем за Стойчо Младенов

Нов проблем за Стойчо Младенов

Topsport.bg

11-04-2022, 09:19

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов е изправен пред сериозен проблем преди първия полуфинал за Купата на България срещу Славия, съобщава "Тема Спорт". Централният бранител Томас Лам е с контузия, като в последния момент ще стане ясно дали ще вземе участие в срещата с белите.

Финландецът е усетил болки в часовете преди гостуването на Локомотив Пловдив и поради тази причина "на пожар" за Лаута е заминал младокът Росен Божинов, който първоначално не пътува с тима за града под тепетата. Юношата дори записа дебют с червената фланелка, след като 20 минути преди края на срещата Лам даде знак, че няма да може да продължи.

Както е известно, през зимата "червените" се разделиха с двама от централните си защитници - Пламен Гълъбов и Карол Метс, а при гостуването на Ботев Пловдив стълбът в отбрана и капитан на тима Юрген Матей получи тежка контузия и ще бъде аут до края на сезона. Така Младенов остава без адекватни опции за ядрото на ариергарда.

Ако Лам не успее да се възстанови навреме, пред специалиста ще има няколко варианта. Минимален е шансът от първата минута да стартира неопитният Божинов. По-вероятно е в централен защитник да бъде преквалифициран някой от чужденците в червения състав. Основни заподозрени са Жеферсон, който има един двубой на този пост по време на кариерата си на "Армията", както и мощният физически Амос Юга. Най-поливалентният футболист при червените Тибо Вион също би могъл да бъде предпочетен, като той действа на тази позиция по време на контролата със северномакедонския Академия Пандев през зимата. Тогава обаче ЦСКАсе представи много слабо и загуби с 0:4.

Надеждите на "Армията" са, че Лам ще се оправи и няма да се стига да форсмажорни решения за центъра на отбраната.

Източник: Topsport.bg

Последни новини