Новата звезда на Втора лига пред ТОПСПОРТ за Марица, головете и интереса на Левски

Новата звезда на Втора лига пред ТОПСПОРТ за Марица, головете и интереса на Левски

Topsport.bg

28-09-2021, 16:43

Сезон 2021/22 във Втора лига се очертава да бъде изключително оспорван. С оглед увеличаването на отборите в елита, три тима ще имат възможността да спечелят директна промоция, а един ще се пробва в баражен двубой с предпоследния в efbet Лига. И докато погледите са отправени към битката за върха, един нападател предизвика фурор още с първите си няколко мача в тази дивизия. Мариян Тонев вече има 11 гола на своята сметка, а сме едва края на месец септември. Всичко това моментално прикова погледите към нападателя на Марица, за когото вече се говори, че дори е впечатлил и наставника на Левски - Станимир Стоилов. Обещаващият стрелец даде специално интервю за читателите на ТОПСПОРТ. Ето какво каза той:

Марияне, започваме разговора ни по следния начин. Към този момент си сред най-актуалните имена във Втора лига. Очакваше ли толкова бързо да натрупаш подобна популярност сред футболните специалисти?

-Ще излъжа, ако кажа че не съм очаквал, но не очаквах да е веднага. Но ето, че имах шанса и късмета, и нещата се получиха.

11 гола в 10 мача е показател за завиждане, поправи ме ако грешка, но това е твоят дебютен сезон във второто ниво на родния ни футбол? Бележеше доста и в Трета лига за Черноморец (Бургас), явно не ти е трябвал сериозен период за настройка към по-горната дивизия.

-Не ми трябваше толкова време заради отбора, в който попаднах. Сред опитни и добри футболисти е по-лесно да се приспособиш към професионалния футбол.

Юноша си на Берое, какво ти попречи да пробиеш в мъжкия тим на заралии?

-Бях там до 17-годишна възраст. Имах предложение от Локомотив и реших, че ще се преместя в Пловдив, за да продължа моето развитие.

В редиците на Марица се събра с доста опитни футболисти. В атака си партнираш с Валери Домовчийски, помага ли ти Домо да доразвиваш своите качества?

-Винаги помага да си сред опитни футболисти, особено когато искаш да израстваш, трябва да се вслушваш в техните съвети и да попиваш всичко полезно за теб самия.

Марица празнува своя 100-годишен юбилей на 26 септември, как протекоха официалните празненства? Събраха се доста именити футболни личности, начело с Христо Стоичков...

-Всичко беше перфектно. Винаги е хубаво да видиш толкова именити футболисти на едно място, постигнали всичко във футбола.

Вашият отбор стартира силно първенството, но постепенно загубихте този устрем. На какво отдаваш този факт?

-Мисля, че всеки отбор ще има подобни периоди. Тимовете са много равностойни, всеки ще губи още точки през сезона.

С оглед на това, че имате и нов спонсор, има ли сили Марица още тази година да се бори за промоция в елита?

-Играем мач за мач, накрая класирането ще покаже.

Събуди интереса на сериозен брой тимове от efbet Лига. Ласкаят ли те непрестанните новини за твой трансфер или по-скоро могат да ти изиграят лоша шега?

-По-скоро гледам да остана здраво стъпил на земята. Знам, че имам много работа, докато постигна нещо значимо във футбола.

Активно се говори, че интерес към теб проявява Левски. "Сините" имат проблеми в атака, вярваш ли, че ти може да си човекът, който да облече №9 на "Герена"? Досега някой от ръководството на гранда свързал ли се е с теб? Или пък от Славия, откъдето също демонстрират желание да те имат в редиците им?

-Засега няма да коментирам, времето ще покаже.

Има ли изобщо български или чуждестранен отбор, в който да имаш амбиция да заиграеш? Голаджия като теб има ли любим централен нападател, на който се опитва да подражава?

-Мечтата ми да играя в добър отбор с големи футболисти. Да, имам двама любими нападатели. Най-великите, лично за мен, са Роналдо Феномена и Адриано.

И като за финал, какво да очакваме оттук насетне от Мариян Тонев? Вече даде заявка за сериозно присъствие във футболния живот на България, но сякаш трудното за теб тепърва предстои.

-Надявам се да съм здрав и да бележа още голове. Да, наистина трудното предстои, но вярвам. че с труд и постоянство всичко се постига.

Източник: Topsport.bg

Последни новини