Нови осем мача от Югозападната Трета лига

Нови осем мача от Югозападната Трета лига

Novsport

25-09-2020, 10:41

Нови девет мача по програма от осми  кръг ще се изиграят на различни терени на територията на Югозападна България

Най-оспорван ще бъде двубоя в Петрич , където на стадион Цар Самуил ще се срещнат местният Беласица и Ботев Ихтиман. В изминалия кръг домакините завършиха 2:2 срещу Марек от град Дупница, а гостите като домакини претърпяха загуба от Оборище Панагюрище с 1:2. При това положение възпитаниците на Саша Симонович ще търсят победа на всяка цена, ако искат да подобрят класирането си и да се включат отново в борбата за атакуване на челното място. Наставникът на Ботев Ихтиман Валери Свиленов сподели: „Независимо от негативния резултат в изминалия мач не се отказваме от борбата за атакуване на челото. Познавам много добре силните и слаби страни на петричкия тим и зная как да ги победим в събота”. От треньорския щаб на Беласица споделиха, че няма контузени и наказани футболисти. Ще се заложи на агресивен стил на игра срещу един отбор, изграден от много добри футболисти, водени от треньора Валери Свиленов. Очаква се отново подкрепата на 12-тия играч феновете през цялото време на срещата и спечелване на трите точки с добра игра.

В град Дупница на стадион Бончук ще се срещнат отборите на Марек и Рилски спортист Самоков. В отбора на домакините отново няма да вземе участие и в този двубой, както бе срещу Беласица за първенството и срещу ФК Кюстендил за Купата наказаният Димитър Панталеев. Само при победа , в която изобщо не се съмнява ръководството и треньорския щаб на домакините, може да се мисли за скъсяване на дистанцията с  първите в таблицата Вихрен, Беласица и ФК Кюстендил.

В Етрополе отборът на Чавдар ще бъде домакин на Перун от град Кресна. Наставникът на Чавдар Красимир Стоев сподели, че този път може да разчита вече на възстановения от контузия Михаил Петров. Николай Григоров все още не е напълно възстановен и ще бъде под въпрос до последно. „Подхождаме сериозно и отговорно, без подценяване на противника, за да спечелим трите точки”, сподели Стоев.

В Гоце Делчев футболистите на местния Пирин ще посрещнат 15-тия във временното класиране отбор на Велбъжд Кюстендил. „Силно се надявам да затвърдим мнението за добрата игра в изминалия кръг , побеждавайки като гости Надежда Доброславци с 4:2, като по този начин регистрирахме първата с победа в първенството. Време е това да стане в събота срещу отбора на Велбъжд Кюстендил и по този начин да запишем първа победа и като домакини. Изтече наказанието на Илия Тафров и Иван Макриев и при това положение ще бъдем в пълен състав”, сподели Радослав Джуганов от треньорския щаб на Пирин.

На стадион Свети Петър в Банско едноименния тим ще домакинства на Надежда Доброславци.Тимът от курортния град е единствения в групата, който досега няма нито една спечелена точка,  инкасирайки седем загуби от седем срещи. В изминалия кръг гостите загубиха от Пирин Гоце Делчев на собствен терени сега ще търсят начин за наваксване на пропуснатото. От треньорския щаб на Надежда споделиха, че няма контузени и наказани футболисти и ще се търси с добра и разнообразна игра спечелването на трите точки в Банско.

На стадиона във Владая местния Гранит ще домакинства на лидера в групата – Вихрен Сандански. Наставникът на Гранит няма да може да разчита на наказания Пламен Гигов. Старши треньорът Димитър Мутафов заяви, че не обича да коментира играта на противниковите отбори и ще търси начин с пълно раздаване на възпитаниците, на които гласува доверие и спазване на неговите указания, да нанесе първа загуба на временния водач в групата отбор на Вихрен Сандански. Старши треньорът на гостите Здравко Лазаров няма да може да разчита за гостуването си във Владая на контузените Валентин Костов и Методи Костов. По време на заниманията през седмицата присъстваше и финансовия благодетел на Вихрен Константин Динев. Само при победа санданския тим може да запази водачеството си в групата.

Мачът между отборите на Левски Чепинци и Балкан Ботевград ще  се проведе както досега на терена в Доброславци. Отборът на домакините ще премери сили срещу Балкан без наказания Боби Драгиев и контузения Обаси. „Трябва да победим с цената на всичко. Сигурен съм, че това ще стане на 1000%”, сподели президента на Левски Чепинци Методи Милков.

В Кюстендил на стадион Осогово едноименния отбор ще приеме Сливнишки герой от град Сливница. Наставникът на домакините Николай Николов сподели, че има доста проблеми в отбора заради невъзстановените от контузия Адриан Бачовски, Росен Йорданов, Мартин Газиев и Джейхан Зайденов. „Независимо от всичко ще търсим начин да победим един от добрите отбори в групата-този на Сливнишки герой-за да запазим шансовете си за атакуване на първото място”, сподели Николай Николов. Старши треньорът на гостите Петър Малинов сподели, че предстои тежък мач срещу един от силните отбори в групата. „Познавам играта на домакините и при всички случаи ще гоним спечелване на нещо от този двубой”.

На стадион Орчо Войвода в Панагюрище местния Оборище ще домакинства на Пирин Разлог. „Само при победа ще скъсим разликата от точки с отборите, които в момента са по-напред от нас в таблицата. Централният нападател на Оборище Васил Тачев по категоричен начин заяви, че ще вкара поне един гол в този двубой и да помогне за спечелване на трите точки срещу Пирин Разлог.

Източник: Novsport

Последни новини