Новият бисер на Черно море: Имах оферта и от Барселона

Новият бисер на Черно море: Имах оферта и от Барселона

Novsport

14-03-2021, 10:24

Новата перла в атаката на Черно море (Варна) Зе Гомеш, който дойде в България, за да търси пробив в мъжкия футбол, макар че като юноша е записал на сметката си купища рекорди в Португалия, разкри подробности за кариерата си до момента.

„Тренирах с мъжете, дори имах предложение от Барселона, но от Бенфика отказаха и ми казаха, че ще ме налагат. Тръгнах да чакам своя момент, но влизах само по 5 минути в игра и не получих шанса, който исках. Да играя само за втория отбор на Бенфика не ме устройваше. Миналата година бях под наем в Полша, сега също искаха да се върна там, но за мен това не бе проектът, който аз искам. Нито пък „Б“ отборът на Бенфика. Не исках да оставам в Лисабон и когато се отвори възможност да дойда във Варна, реших да се възползвам от новото предизвикателство. Треньорът на Черно море разговаря с моя мениджър, после разговаря и с мен. Харесаха ми неговите мисли, идеи и виждания за футбола, както и проекта „Черно море“, и казах „да“, разкри Зе Гомеш пред petel.bg.

„Отборът ни се опитва да играе футбол и това ми харесва. В Полша играеха директен футбол и прецених, че не мога да се развия като футболист, докато Черно море играе подобно на Бенфика. Подават си топката, атакуват и разчитат на повече пасове. Смятам, че това е добра възможност за мен“, отчете нападателят.

„В Бенфика бях свикнал много да играя с топката, всеки мач да имам топката и не съм бягал много. Но в България може би се тича повече и в дефанзивен план трябва да се подобря. Иначе Варна ми харесва, но още ми е студено, тъй като съм свикнал на по-топло. Но до няколко месеца ще се стопли времето и ще ми хареса още повече. Жените ви са хубави, но аз не се заглеждам по тях, тъй като си имам приятелка, която скоро ще пристигне при мен“, разкри нападателят.

„Засега не ми остава много време да уча езика, но някои думи ги знам - „здравей“, „Как си?“, "добър ден“, „довиждане“ и т.н. Основно комуникирам със съотборниците си на португалски и английски език“, каза още Зе Гомеш.

Източник: Novsport

Последни новини