ОБРАТ: Домовчийски остава в Ботев (Враца)

ОБРАТ: Домовчийски остава в Ботев (Враца)

Novsport

08-06-2020, 08:03

 Нападателят Валери Домовчийски, който се превърна в герой за своя тим при историческия втори успех на Ботев (Враца) като гост на Ботев (Пловдив) в елита, е дал съгласието си да остане в отбора и за новия сезон.

Очакваното свиване на бюджета в следствие на икономическата криза заради пандемията от коронавирус, няма да е проблем за капитана на врачани да продължи в клуба. Той се чувства добре в най-големия град в Северизапада и определено възроди кариерата си. През този сеон той вече вкара 6 гола и е едноличен голмайстор на тима пред Петър Атанасов и Даниел Генов, които имат по 3 попадения. 

Надеждите на треньора Антони Здравков са, че и последните двама ще останат. Наставникът иска да запази гръбнака на своя тим и да се опита да го стабилизира в елита през следващия сезон, който ще стартира веднага след доиграването на първенството. В момента футболистите са подписали само анекси за удължаване на контрактите след 30 юни. Все пак преговорите ще се водят след изиграването на всички срещи. В последния кръг от редовната фаза Ботев (Враца) ще приеме Царско село в решителна битка на дъното. Целта е избягването на бараж за оцеляване със Септември (София) или Монтана.

На този етап е ясно, че след края на сезона преотстъпените Доминик Янков, Деян Иванов, Атанас Лясков и Петко Ганев ще се върнат по клубовете си.

Източник: Novsport

Последни новини