Обрат и победа за Славия срещу Локомотив (София) в малкото столично дерби

Обрат и победа за Славия срещу Локомотив (София) в малкото столично дерби

Topsport.bg

02-09-2022, 22:24

Славия обърна от 0:1 до 2:1 Локомотив (София) в столичното дерби от деветия кръг на efbet Лига, игран на стадион "Александър Шаламанов".

"Железничарите" поведоха в резултата, след като Ертан Томбак (8') отклони топката в собствената си врата още в началото на срещата. През втората част обаче "белите" стигнаха до обрата след два бързи гола на Кристиан Добрев (50', 64').

Така Славия вече има 15 точки, които пращат отбора на шестата позиция в класирането на първенството. Локомотив (София) е на 9-а позиция с 12 пункта.

Двубоят започна равностойно, като и двата отбора се опитваха да наложат играта си. Още в осмата минута обаче гостите поведоха в резултата, след като Ертан Томбак си вкара автогол. Божидар Кацаров се извиси над всички след центриране от ъглов удар и с глава насочи топката към вратата. Последва коварен рикошет в Ертан Томбак, който допълнително усложни ситуацията за Светослав Вуцов и кълбото опъна мрежата.

В 21-вата минута Антонио Вутов видя, че Светослав Вуцов се отдалечил от вратата си и пробва да го прехвърли, но вратарят на "белите" се усети навреме и успя да избие в корнер.

Димитър Митков изведе Тони Тасев зад защитата на "железничарите". Футболистът се озова очи в очи с Любенов, но избърза и прати топката в аут. Така първото полувреме завърши без отбелязани голове.

Втората част започна отлично за "белите", след като в 50-ата минута Кристиан Добрев изравни. Ертан Томбак пусна хитър извеждащ пас към футболиста, който се озова очи в очи с Александър Любенов. Добрев запази хладнокръвие и прати топката във вратата.

В 64-ата минута отново той донесе обрат за Славия. Отлична атака завърши с центриране отляво към далечна греда. Там Добрев се извиси и с глава прати топката във вратата.

В 70-ата минута Галин Иванов отправи мощна тупалка от средна дистанция. Любенов обаче плонжира и изби в ъглов удар.

В заключителните минути на срещата футбол почти нямаше. Играта бе изключително накъсана заради непрестанните нарушения на играчите на двата тима.

Източник: Topsport.bg

Последни новини