Окончателно: Мъри напуска Левски

Окончателно: Мъри напуска Левски

Topsport.bg

08-04-2023, 22:22

Станимир Стоилов обяви, че напуска Левски. Той разкри решанието си след победата на "сините" над Локомотив (София) с 1:0 от 25-ия кръг на efbet Лига.

Така вторият престой на Мъри начело на "сините" приключва точно преди дербито с ЦСКА следващия понеделник.

"Дали ще продължа да работя в Левски? Отговорът ми е не. Това, което ме притеснява е начинът на управление и решенията, които се взеха.

Футболният клуб отчита в три направления. Любовта на феновете мога да сложа оценка - 6+. Второто направление е финансовата страна. Там лесно можем да видим резултата. Около 18 милиона приход и разход около 12. Между 5 и 6 милиона печалба. Затова оценката ми е отличен. Третото - игровият аспект. След толкова години чакане нямахме трофей, успяхме да вземем такъв.

Напълно заслужено триумфирахме. Имахме и негативна серия срещу ЦСКА, а сега победихме два пъти и два пъти завършихме наравно. В мачовете с Лудогорец също имахме преимущество в някои мачове. Имаше и такива, в които Лудогорец бе по-добър, но играхме равностойно или по-добре доста пъти. Имахме знаменити европейски вечер. Имаше и негативна серия, но това може би се дължеше и на липсата на усмивка на старши треньора. Слагам оценка около 4 или 4+", каза Мъри.

Стоилов се завърна на стадион "Георги Аспарухов" в началото на септември 2021 година. Повторният му дебют беше срещу Локомотив в Пловдив и завърши при равенство 2:2. В общо 62 мача Мъри постигна 34 победи, 15 равенства и 13 загуби с голова разлика 96:47.

Източник: Topsport.bg

Последни новини