Орела: Черно море е сред най-стойностните отбори с може би най-добрия треньор

Орела: Черно море е сред най-стойностните отбори с може би най-добрия треньор

Novsport

19-03-2021, 12:33

 Треньорът на Монтана Атанас Атанасов - Орела, който в сряда беше рожденик, говори в спортното предаване на Дарик Варна за предстоящия мач срещу Черно море, за шансовете пред тима за оцеляване и за настоящия формат на първенството.

"Аз съм доволен от моите футболисти за това, че се опитват да изпълняват това, което искам от тях.  Проблемът е, че нямаме късмет да реализираме положенията, които създаваме. До голяма степен и с Ботев Враца, и със Славия имахме достатъчно положения, които не успяхме да материализираме. В крайна сметка нещата опират и до класа. Да, отсъствието на Бари ни се отразява. Той е един стойностен футболист. Липсва ни особено в мачовете, които са на собствен терен. След раздялата с него се опитваме да играем с леки централни нападатели в лицето на Минков и Тони Тасев. И въпреки това, създаваме достатъчно положения. Положителното е, че ние пред нашата врата допускаме много малко ситуации. Но пък тези малко ситуации, всичките влизат, за жалост. Иначе имаме добра скорост в атака, като визирам също и външните ни играчи Кики и Башлиев ".

Запитан за кадрови проблеми преди мача с Черно море и за очакванията му, той отвърна: "Единствено Сергей Георгиев не се знае дали ще вземе участие и Орачев, който претърпя операция. Всички останали са здрави. Мачът е важен и за двата отбора. Черно море се борят за 6-ото място, ние за оставането си в групата. Този, който влезе по-добре в мача, с по-голяма агресия, мисля, че ще се поздрави с успеха. За мен Черно море е един от най-стойностните отбори в групата с може би най-добрия треньор. "Моряците" имат много силна средна линия-Родриго, Велев, Илиан Илиев. Нападателят Зе Гомеш е много подвижен".

На въпроса дали се плаши от тежката програма, която предстои пред отбора, а имено мачове с Черно море, Лудогорец, Локо Пд, Берое, Орела отвърна: " Точно обратното. Точно срещу силните отбори ние играем по-разкрепостено и успешно. Ще играем по-разкрепостено и се надявам това да ни донесе в тези мачове положителен резултат".

Наско Атанасов заяви също, че според него най-добрият формат за първенството в България е 16 отбора. Той смята, че настоящият формат не е добър. А и фактът, че отборите  трябва да играят по 4 пъти помежду си омръзва.

Дали вярва в оцеляването на Монтана?

"Ще се борим да запазим мястото си в групата. И самите футболисти са наясно, че е едно да играеш в efbet лига, друго е във Втора лига. Ще направим всичко, което е по силите ни, а ще стане това, което трябва да стане".

Чуйте цялото интервю в приложения звуков файл. 

Източник: Novsport

Последни новини