Осиек е бемилостен домакин

Осиек е бемилостен домакин

Topsport.bg

09-08-2021, 09:21

Осиек победи с 2:1 Хърватски драговоляц в мач от 4-ия кръг на местното първенство и дори се качи на върха.

Антонио Манце, блеснал с голям пропуск на "Васил Левски" откри в 13-ата минута.

Домакините изравниха от дузпа, реализирана от Майсторович. Крайният резултат оформи Неяшмич в 75-ата минута.

Треньорът на Ненад Биелица бе миксирал титуляри и резерви стартовия състав. Голямата звезда Пасло Клайнхай слер, Дамян Бохар, Иван Фиолич, Ведран Югович и Мато Милош останаха на скамейката, а Михаел Жапер, Даниел Лончар и Мария Юрчевич изобщо не бяха в групата.

Осиек може и да изживя истински шок в София, но хърватите се надяват, че ще продължат тенденцията на силни домакински мачове. Медиите в балканската държава също се уповават на респектиращата статистика вече трети сезон.

Тази промяна съвпада с идването на новите унгарски собственици в Осиек, които променят тима от средняк в единствен реален конкурент на Динамо Загреб.

През този сезон хърватите имат само три мача у дома за първенство и в Лигата на конференциите. Те не допускат гол в нито една от срещите с Шибеник (3:0), Погон (1:0) и Славен (0:0).

Ако върнем лентата назад към миналия сезон, Осиек е изиграл 20 двубоя на своя земя, в които е записал 13 победи, 4 равенства и само 3 загуби. На всичко отгоре хърватският тим има серия от седем поредни победи без допуснат гол, като в тази поредица влизат двубои с Динамо Загреб, Риека и Хайдук.

Притеснението за "червените" трябва да се засили и от факта, че 10 от 13-те победи са кръстосани със сухи мрежи.

В първия цял сезон на новите собственици -2019/20, Осиек има 14 победи, 4 равенства и едва едно поражение.

Калкулацията за трите сезона (два пълни плюс настоящия) показва, че за 42 домакински двубоя отборът има цели 29 победи, което прави 69% от всички срещи. Загубите за този период са едва четири.

Източник: Topsport.bg

Последни новини