Остава седмица до големия турнир в памет на Илиян Илиев

Остава седмица до големия турнир в памет на Илиян Илиев

Topsport.bg

02-04-2022, 17:25

На 09 и 10 април 2022 година фен клубовете на чуждестранни отбори, заедно с Българска Асоциация Мини Футбол (БАМФ) и Аматьорска Мини Футболна Лига (АМФЛ) организират благотворителен турнир в памет на Илиян Илиев.

Той беше човек с голямо сърце, участвал многократно в благотворителни каузи и инициативи. На 9 януари Илиев беше убит в столичния квартал Люлин след заря по повод раждането на детето на добър негов приятел. Отнеха от този свят приятел на спорта и стойностен човек, който правеше добро. 

Участниците в турнира са: Ювентус (България), фен клуб Челси (България), фен клуб Барселона (София) и приятели, фен клуб на ФК Арсенал (Лондон) в България, Романисти (България), Галатасарай фен клуб (България), Man City Bulgaria - българският фен клуб, Лацио (България), фен клуб Манчестър Юнайтед (България), фен клуб Нюкасъл (България), Fan club Milan Bulgaria, фен клуб Саутхямптън (България) - Българските светци, Интер клуб (България), Сдружение фен клуб Реал (Мадрид) (България), Everton Bulgaria, НФК на ФК Ливърпул в България, ФК Торнадо 2013, фен клуб Бърнли (България), Съндърланд фен клуб и Байерн (Мюнхен) (България).

На 09.04.2022 година (събота) турнирът ще се проведе на Спортен комплекс Winbet Sport & Event Centre, гр. София, ул. Хан Омуртаг 42 с начален час 10:00. На 10.04.2022 година (неделя), отново от 10:00 часа, на игрищата на РД Спорт на Минно-геоложки университет "Св. Иван Рилски", продължават мачовете между класиралите се от предния ден 16 отбора.

На турнира ще има и много силно дамско участие с мач между отборите на Скрити лимонки и ФК Торнадо 2013.

Срещите ще се определят на специален жребии, който ще се тегли в предаването "Без засади", на sportal.bg, на 06.04.2022 година от 18:30 часа.

По време на турнира всеки може да дари средства в специална за целта кутия, а за тези, които не могат да присъстват и желаят да дарят средства за паметник на гроба на Илиян Илиев и в помощ на семейството му, могат да го направят по банков път, по сметката на фен клуба на Ювентус (България).

Тя е: BG61STSA93000020674736, Банка ДСК. С основание - дарение Илиян Илиев.

Каним всички приятели на футбола да се включат в тази благотворителна инициатива! С благодарности към БАМФ и АМФЛ за организацията, и безвъзмездното осигуряване на игрища и съдии. Благодарности още на партньорите от Eat&GO, Domino's Pizza и Български футболен съюз.

Източник: Topsport.bg