ОТ БЛАГОЕВГРАД: Всичко преди Пирин – Янтра

ОТ БЛАГОЕВГРАД: Всичко преди Пирин – Янтра

Novsport

14-08-2020, 15:46

Пирин излиза за първия си домакински мач от сезон 2020-21 във Втора лига в събота, 15 август, от 20:00 ч., а съперник е тимът на Янтра (Габрово), пише официалният сайт на благоевградчани и допълва:

Арбитър на срещата е Ивелин Занев, с помощници Владимир Ташков и Владимир Йорданов.

На мача ще бъде допускана публика при спазване на заповедта на министъра на здравеопазването.

Информация за билетите може да намерите тук.

Информация за абонаментните карти за новия сезон може да намерите тук.

СТАРТЪТ НА ШАМПИОНАТА:

Пирин завърши 1:1 при гостуването на Хебър (Пазарджик) в първия си двубой от новия сезон във Втора лига. Преслав Йорданов откри резултата в 54-ата минута с хубав диагонален шут, но в края на добавеното време резервата Георги Каракашев изравни. Нашият тим направи много пропуски, които в крайна сметка му отнеха победата.

НОВИНИ:

В Пирин няма нови проблеми с контузени футболисти. Извън строя от доста време е Мартин Динов, който продължава да лекува травма в областта на кръста. Вратарят Франческо Руберто продължава да тренира отделно от групата. Извън сметките остава полузащитникът Конър Хендерсън, който в мача срещу Хебър получи червен картон.

СЪПЕРНИКЪТ ОТ ГАБРОВО:

Янтра е традиционен участник във второто ниво на българския футбол. Към 2020 година тимът от Габрово има 38 сезона. Тимът има и осем сезона в елита, разделени в три отделбни периода. През миналия сезон Янтра спечели първенството на Северозападната Трета лига с 11 победи, 2 загуби и без нито едно реми. В първия кръг от новия сезон тимът на Янтра спечели с 1:0 срещу Кариана (Ерден). Единственият гол отбеляза Петър Казаков през първото полувреме.

„Очаквам труден мач за нашия отбор“, коментира треньорът на гостите Стоян Ацаров, който е роден в Габрово. Бивш защитник е на родния си тим. Играл е още за отборите на Берое, Етър, Славия, Спартак (Плевен). Има престой и в Китай. През сезон 1995-9 г. Ацаров печели шампионската титла и купата на страната със Славия. Треньор на Янтра е от 2020 година. Eто какво каза още треньорът на Янтра Стоян Ацаров пред www.pirinfc.com:

„Победата в първия кръг ни дава някакво самочувствие, разбира се, но в никакъв случай не се заблуждаваме. Наясно сме какво е нивото ни. Ние сме млад отбор, завръщащ се след дълга пауза в професионалния футбол и тепърва ще трябва да градим самочувствие с добро представяне. Очаквам един труден мач за нашия отбор. Първи домакински мач за Пирин през сезона, ще има вероятно и добра футболна атмосфера. Надявам се да излезем с достойнство от този двубой. Пирин за мен е най-стойностния отбор във Втора лига в момента. За мен няма разлика – аз съм играл доста срещи на осветление. Смятам, че е по-добре по отношение на климатичните условия. Знаем, че в този регион е доста топло и това, че мачът ще се играе вечерта, ще бъде в плюс за футболистите.“

Източник: Novsport

Последни новини