Отборът на Банско победи с 1:0 Велбъжд Кюстендил

Отборът на Банско победи с 1:0 Велбъжд Кюстендил

Novsport

12-04-2021, 10:57

 На стадион Свети Петър в Банско е игра мачът от 26 кръг за първенството на ЮЗ трета лига между  едноименния тим и Велбъжд Кюстендил. Това всъщност бе дербито на кръга в дъното на таблицата. И двата отбора търсеха положителна развръзка, за да се измъкнат от опасната зона на изпадащите. Гостите още от първата минута на двубоя заиграха затворено. През първата част на срещата се играеше в половината на Велбъжд, но така и не се достигаше до отбелязване на попадение в противниковата врата. Най-фрапиращи пропуски за отбора на домакините направиха с глава  Никола Мицански и Боби Хазуров, изстрелите им бяха   високо над вратата на Станислав Карадалиев.  В 40-та минута главният съдия на срещата Николай Ангелов отсъди дузпа в полза на домакините за поваляне на Уилсън Барбоса. Потърпевшият не бе успя от бялата точка, защото   изпрати топката у вратаря Карадалиев.

След почивката отново играта се водеше в половината на гостите, които се бранеха много стабилно, разчитайки на контраатаки при евентуална възможност.  Първият гол в срещата отбеляза Уилсън Барбоса в 77-ма минута, но главния съдия Николай Ангелов го отмени заради засада. В 80-та минута от 25 метра Мохамед Потчи с директен обстрел изпрати топката зад стража на гостите Станислав Карадалиев за 1:0. Веднъж и гостите при контраатака опитаха да изненадат вратаря на Банско Хуго Гумиеро, но той не допусна това да се случи.

С тези три точки отборът на Банско дели 16-тото място с отбора на Перун Кресна с равен брой точки-18. Следващият мач на козлите ще бъде в сряда срещу отбора на Беласица на стадион Цар Самуил в Петрич-отложен от 10 кръг за първенството на ЮЗ трета лига.

Георги Иванов от треньорския щаб на ФК Банско сподели, че е доволен от спечелването на трите точки, които имат още по-висока цена, защото са постигнати в директен двубой за оцеляване в групата.

Източник: Novsport

Последни новини