Отново сърдит понеделник

Отново сърдит понеделник

Topsport.bg

09-08-2021, 13:52

И може би искаш рай - прости ми не съм велик самурай.

Спаси ме от скучен делник, остани с мен - в понеделник!

...

Отново за всички е делник,

отново сърдит понеделник!

Българската група "Остава" отдавна е изпяла песента "Понеделник", която постепенно се превърна в неофициален химн за всички тези, които не стартират с усмивка на лице новата седмица. След снощната продукция срещу Арда, понеделникът е сив и намусен за всички, които имат афинитет към житието и битието на футболен клуб Левски.

Третата поредна загуба в efbet Лига е най-малката беда за "сините". Далеч по-притеснителна е липсата на каквато и да е представителност на терена. Левскарите се дадоха без бой срещу Арда. И нека не се хващаме за отчетливо по-силното второто полувреме. Най-малкото, защото гостите вече имаха комфортна преднина от два гола и намалиха сериозно интензитета на своето представяне.

Приятен сюрприз беше позитивният дебют на Георги Миланов. Позитивите за него обаче са камъни в градината на останалите "сини" футболисти, които бяха с класа под своя съотборник. А да си припомним, че Георги е на само три тренировки.

Озадачаващо бе и представянето на опитните Николай Михайлов и Симеон Славчев. След техни грешки паднаха и двете попадения в "синята" врата. И докато Михайлов може да бъде оправдан, далеч по-критични трябва да сме към Славчев, който така и не може да се докаже в "синия" клуб. Неточностите му стават все по-регулярни и бившият национал сякаш трябва да направи сериозна равносметка за себе си, ако изобщо иска да има някакво бъдеще на "Георги Аспарухов".

Слаби бяха Анди Краев, Билал Бари и карето в отбрана, но перифразираме и музикалния текст по-горе, пределно ясно е, че няма как точно тези "самураи" да върнат "синия" рай.

И пак се връщаме до казаното преди седмица. Виновни ли са точно Живко Миланов и футболистите? Тяхна ли беше вината за целия този хаос, най-вече организационен?

Лошото е, че мълчанието, от един определен човек, продължава.

Снощи Наско Сираков спокойно си пиеше питието с Тити Папазов и равнодушно изгледа поредната излагация. Лошото е, че именно той е големият виновник за това Левски да бъде в такава ситуация сега. Провалът с Диксън и вечната борба за спасение, не могат да го оправдават. За да върви един отбор, той трябва да функционира нормално. А когато не осигуряваш нужните условия работният процес да върви гладко, явно има нещо сбъркано в твоята стратегия за управление.

В част от своите изявления, президентът, често завършва с "Ваш, Наско Сираков". Само, че на феновете ли е той, след като последното важно интервю, Вълка даде пред колегите от "Дарик"...

Трябва ли която и да е медия, да бъде твоят официален канал за комуникация със "синята" общественост.

Та на целия този хаос, големият виновник ще излезе Здравко Димитров. Част от по-крайните ултраси дори излязоха с транспарант срещу него. Крилото си има своите трески за дялане, но в момента не той е причината за смачканото реноме на Левски. Неясни са причините, поради които обаче от дадена фракция опитват да насочат вниманието към неговото ръкоблудстване, вместо към неудачите, съпътстващи "синия" колос през последната декада.

Към този момент в Левски сякаш ще са абонирани за "сиви" понеделници, вторници... и т.н. И докато генерални промени не се правят, то "козметичните" такива, включващи треньорски рокади и текучество на футболисти, ще си продължат.

А вече дори няма и смисъл от тях.

Резултатът ще бъде все същият.

Главата трябва да се вдигне високо, нагоре към високите етажи на "синьото" управление, където проблемът е ясно обозрим.

Източник: Topsport.bg

Последни новини