ОФИЦИАЛНО: Етър представи още едно ново попълнение

ОФИЦИАЛНО: Етър представи още едно ново попълнение

Novsport

02-02-2021, 18:54

 19-годишният защитник Хосе Кордоба става първият панамски футболист с трансфер в Етър. Той вече тренира с „виолетовите” и влезе в някои от контролите. Договорът му с великотърновския клуб ще бъде до 31 декември т.г., но все още се очакват необходимите документи, за да получи Хосе Кордоба работна виза и състезателни права и да бъде картотекиран в БФС.

Роден е на 6 март 2001 г. и играе като централен бранител и ляв бек. Пълното му име е Хосе Анхел Кордоба Чамберс. Две години бе в елитния панамски Индепендиенте, а през януари 2020 г. бе привлечен под наем от испанския „Селта” и игра за втория отбор в Сегунда дивизион. Хосе Кордоба е младежки национал на Панама, като бе в U20 на осминафиналите за лига КОНКАКАФ, но не влезе в игра.

Хосе Кордоба бе на проби в Етър още през есента, игра за „виолетовите” още на 9 октомври м.г. в контролата срещу ЦСКА 1948 в Правец, завършила 2:2. През януари той дойде на лагера на етърци в с. Ягода и получи одобрението на старши треньора Александър Томаш, който коментира, че го е одобрил, защото е младо момче и има качества, но му предстои много работа.

Източник: Novsport

Последни новини