ОФИЦИАЛНО: Етър се раздели с нападател

ОФИЦИАЛНО: Етър се раздели с нападател

Novsport

05-02-2021, 22:04

Нападателят Иван Петков ще продължи кариерата си в Янтра Габрово. Цар Иван, както го наричат феновете, ще облича през пролетта екипа на габровския тим, за да помогне на отбора в битките от втория полусезон.

Иван Петков е роден във Велико Търново и е юноша на “болярите”. Кариерата му е преминала в отборите на Загорец, Калиакра, Спартак (Вн). От 2014 г. е в състава на родния Етър. Има 15 сезона и над 280 изиграни мача в професионалния футбол в Първа и Втора лига.

Етър се съобрази с желанието на футболиста да играе редовно. Сърдечно му пожелаваме да продължава да бележи голове, както го е правил през цялата си богата кариера!

„Разбрахме се с ръководството да продължа кариерата си в Янтра. Мисля, че там ще имам голям шанс да играя и ще разчитат на мен. Искам да поиграя още малко футбол, да си видя възможностите във Втора лига в професионалния футбол. Моето сърце винаги е било в Етър, седем години съм носил виолетовия екип. Най-незабравимите спомени от кариерата ми са в Етър и по всяко време мога да се върна и знам, че ще бъда добре дошъл – както в моето семейство. Надявам се отборът да се спаси и да го чака добро бъдеще! Винаги ще следя мачовете му, кой знае, може след време да се върна пак.

Физически се чувствам много добре, направихме хубава подготовка, имам самочувствие и затова искам да отида да играя редовно. Тук има по-млади момчета, на които ще се разчита, нека те помогнат и вкарват голове, както съм го правил и аз!

Искам да благодаря на всички фенове за цялата подкрепа през годините. И сега като чуя „Цар Иван”, направо настръхвам… Без тях съм бил никой и най-хубавите ми емоции са с тях!”, заяви Иван Петков.

След последната му тренировка днес той получи от клуба своя екип с №9 с автографите на всички футболисти и не можа да сдържи сълзите си, като им пожела успех и да дават всичко от себе си за Етър.

Източник: Novsport

Последни новини