ОФИЦИАЛНО: Септември се класира за баража за Efbet лига

ОФИЦИАЛНО: Септември се класира за баража за Efbet лига

Novsport

15-05-2021, 16:53

Отборите на Локомотив и Спортист (Своге) фиксираха равенство 0:0 в срещата от 33-ия кръг на Втора лига помежду си, играна в Горна Оряховица.

Така гостите спряха серията си от 3 загуби, макар да играха с човек по-малко от средата на второто полувреме, но и узакониха участието на Септември (София) в плейофа за влизане в елита.

Те започнаха по-добре двубоя, ала нямаха чисти голови положения. Все пак в 18-ата минута Християн Христов трябваше да спасява удар на Кирил Янакиев.

Домакините отговориха след изчитането на първия половин час игра, когато Джунейт Яшар стреля мощно, ала вратарят на Спортист се намеси с вещина.

До почивката домакините имаха инициативата, но не се възползваха, а след нея ситуацията на терена не се промени особено.

Двата отбора заиграха още по-предпазливо и така се стигна до 68-ата минута, в която Ивайло Михайлов от гостите получи втори жълт картон и бе изгонен.

Въпреки това, до края на срещата домакините не съумяха да се възползват от численото си предимство и така точките бяха поделени.

Локомотив вече има 25 в своя актив, с две повече от последния Нефтохимик, докато Спортист е с 48 точки и заема петата позиция във временното класиране.

Източник: Novsport

Последни новини