ОФК Пирин (Благоевград) с декларация: Нека не губим повече време, а рестартираме системата

ОФК Пирин (Благоевград) с декларация: Нека не губим повече време, а рестартираме системата

Topsport.bg

12-11-2022, 18:22

Ръководството на ОФК Пирин (Благоевград) излезе с официална позиция за развитието на българския футбол и в частност детско-юношеския такъв. В декларацията се призовава за реформа и стратегия от страна на БФС.

Публикуваме декларацията на ОФК Пирин без редакторска намеса:

Уважаеми фенове, журналисти, спортни деятели и всички, интересуващи се от случващото се в българския футбол.

ОФК Пирин е клуб, който се гордее с миналото си и мечтае за славно бъдеще. Нашата школа е доказана във времето като една от най-качествените и продуктивни в цялата страна. Наши кадри са записали имената си със златни букви в историята на българския футбол и са прославяли страната ни по европейските терени. Голямата ни цел е това да се случва отново. Искаме да развиваме талантите си и те да станат отлични футболисти и достойни хора. За съжаление, стратегията ни е само на микро ниво.

Липсва национална концепция за детско-юношеския футбол и единна методика, по която да тренират младите играчи.

В нашия град, който е в един от най-футболните райони в страната, не се изграждат нови терени, които да се ползват не само от занимаващите се активно с футбол, но и от всички желаещи деца.

УЕФА има отлични програми, които биха помогнали за развитието на подрастващите футболисти, но те не достигат изобщо до нас.

Ние от ОФК Пирин смятаме, че е нужно да се насочат много повече усилия и средства от страна на БФС към детско-юношеския футбол. Искаме реформа в стратегията за развитие на детско-юношеския футбол!

Как можем да имаме качествени футболисти, ако не полагаме грижи за тяхното развитие? Как искаме да берем плодове, като не сме засадили дърво? Думите и гръмките обещания не помагат на никого. Нужен е качествен дебат и избиране на най-добрата концепция и друг път, по който да тръгнем. Нека не губим повече време, а рестартираме системата! И това би било най-удачно чрез нов Конгрес възможно най-бързо!

Да помислим за бъдещето...

За футбола ни, за феновете, за всички!

Източник: Topsport.bg