ОЧАКВАНО: ЦСКА се разправи с Ботев (Пд) и е на финал за Купата

ОЧАКВАНО: ЦСКА се разправи с Ботев (Пд) и е на финал за Купата

Novsport

24-06-2020, 22:22

 ЦСКА си върна на Ботев Пловдив за миналогодишното отпадане от полуфиналите за Купата на България, след като успя да отстрани тази година „канарчетата“ на същата фаза. Двата тима направиха нулево реми в първия мач, но днес ЦСКА спечели с 2:0 и се класира за финала на турнира. Бандаловски си отбеляза автогол в 19-ата минута, а в 54-ата Али Соу подпечата успеха за тима на Милош Крушчич. На финала, който е на 1 юли, ЦСКА влиза в битка със защитаващия титлата си Локомотив Пловдив, който вчера елиминира Левски.

ЦСКА показа по-добра игра през първите 45 минути на „Българска армия“ и заслужено водеше на почивката с един гол, въпреки че попадението дойде с голяма доза късмет.

В 19-ата минута Греъм Кери изведе отдясно Турицов, той центрира към Али Соу, но нападателят на домакините не успя да засече, това обаче направи Бандаловски, пращайки в собствената си врата.

Десет по-късно Евандро отправи много опасен удар към долния десен ъгъл, но Георгиев се намеси навреме и изби в корнер. При последвалото центриране Али Соу пропусна с глава от чиста позиция и прати над вратата.

В заключителните минути „червените“ вдигнаха оборотите и стигнаха до две много добри положения пред вратата на гостите. В 42-ата Мазику нахлу в пеналта на Ботев, опита подаване за Али Соу, но Янко Георгиев изби, Кери пробва удар към опразнената врата, но Бандаловски застана с тяло на пътя на топката, като поне отчасти се реваншира за автогола по-рано.

В 45-ата Кери отправи много силен удар от воле, но топката попадна във вратаря на „жълто-черните“.

Коренно различна игра показаха „канарчетата“ в началните минути на втората част. В 48-ата Филип Филипов бе изведен отдясно, намери АЛександър Тонев на точката за дузпа, но той не успя да намери очертанието на вратата и би в аут.

В 52-ата Тодор Неделев изпълни отлично фаул, но късметът покри „армейците“ и топката се отби в напречната греда.

ЦСКА спря устрема на „жълто-черните“ в 54-ата с втория си гол. Тиаго и Али Соу разиграха добре отдясно, Тиаго направи подаване по земя, Филипов не успя да избие и кълбото попадна в Али Соу, който овладя и стреля покрай вратаря за 2:0.

Янко Георгиев направи няколко ключови намеси в следващите минути, като първо отрази далечен изстрел на Малинов, след което спаси и след шут на Кери.

„Жълто-черните“ така и не успяха отново да застрашат вратата на домакините до края на двубоя и ЦСКА заслужено си осигури място на финала за Купата.

---------------------------------------------------------------------------------------

ЦСКА - Ботев Пд 2:0

1:0 Бандаловски (19-автогол)

2:0 Али Соу (54)

90+3 Край на двубоя!

90+1 Жълт картон и за Малинов.

90 Три минути добавено време.

88 Жълт картон за Рубен Пинто.

87 Греъм Кери и Али Соу излизат от игра, на тяхно място в игра влизат Ахмед Ахмедов и Енрике Рафаел.

83 Терзиев сменя Балтанов.

75 Далечен шут нба Работов, покрай дясната греда.

72 Евандро е заменен от Жеферсон, в Ботев също има смяна - Барбоса влиза на мястото на Тонев.

64 Пореден удар на Кери, който отново е отразен от вратаря на Ботев.

60 Станислав Шопов заменя Бурбано.

58 Янко Георгиев спасява далечен удар на Малинов.

56 Белтраме заменя Тиаго.

54 ГОООЛ! Али Соу бележи! Тиаго и Али Соу си размениха няколко бързи подавания, Филип Филипов не успя да спре центриране на Тиаго от десния фланг, след което Соу с точен удар удвоява преднината на домакините!

52 Греда! Страхотно изпълнение на Тодор Неделев, но топката се отби в напречната греда!

51 Фаул за Ботев в близост до наказателното поле.

48 Малшанс за гостите! Филип Филипов бе изведен отдясно, той прати към точката за дузпа, където Александър Тонев прати покрай десния страничен стълб.

46 Начало на второто полувреме.

45+2 Край на първата част.

45 Две минути добавено време.

45 Топовен изстрел на Греъм Кери от воле от дъгата на пеналта, за късмет на Янко Георгиев топката попадна точно в него.

42 Мазику навлезе в наказателното поле на Ботев, опита подаване за Али Соу, но Янко Георгиев изби, Кери шутира към вратата, но Бандаловски застана на пътя на топката и успя да спаси своя тим от втори гол.

38 Занев получава лекарска помощ.

37 Центриране на Кери в наказателното поле на Ботев, но отбраната на гостите се справя без проблем с високата топка.

29 Страхотно спасяване на Янко Георгиев! Евандро отправи удар извън границата на наказателното поле, носачен точно в десния ъгъл на вратата, но стражът на "канарчетата" успя да избие от в корнер. При последвалото центриране  Али Соу засече с глава, пращайки малко над напречната греда.

26 Подаване по земя за Бурбано, който обаче е в засада.

19 ГОООЛ! ЦСКА повежда! Кери изведе на десния фланг Турицов, той центрира в пеналта, където Али Соу опита да нанесе удар, но пропусна топката, който се отби в Бандаловски и влезе в мрежата на гостите!

15 Повече от 200 фена на гостите не са допуснати на стадиона заради сблъсъци с полицията.

14 Вутов се завръща в игра с превръзка на главата.

12 Антонио Вутов получава лекарска помощ след сблъсък с Антов. Футболистът на Ботев излиза извън терена с разкървавена глава.

9 Дълго подаване за Антонио Вутов, който за малко не успя да овладее топката в близост до линията на големия пеналт.

3 Пас на Мазику към Али Соу, Балтанов чисти в корнер.

1 Начало на двубоя!

Източник: Novsport

Последни новини