Още няколко футболисти гледат към изхода на "Армията"

Още няколко футболисти гледат към изхода на

Topsport.bg

27-05-2022, 09:36

Бройката на напусналите стадион "Българска армия" футболисти ще се увеличи в следващите дни. В началото на седмицата с ЦСКА се разделиха Греъм Кери, Ахмед Ахмедов и Жуниор Нзила. Последната дума за това кой още ще си тръгне от Борисовата градина ще има бъдещият старши треньор на тима Саша Илич, пише "Тема спорт".

Сръбският специалист е следил и анализирал внимателно изявите на "армейците" в последните близо два месеца. Именно това е била и причината той да откаже да застане начело след напускането на Стойчо Младенов, въпреки че бе в София за преговори - искал е да се запознае детайлно с качествата на състава, преди да го поеме.

Със сигурност сръбският специалист ще се откаже от услугите на вечно контузения офанзивен халф Федерико Варела и 25-годишния флангови футболист Йоан Баи, за когото ЦСКА бе първи професионален отбор. В близките дни те ще бъдат привикани за разговори от отговорните фактори в Борисовата градина. Двамата обаче имат договори с клуба и не е изключено червените босове да ударят на камък в опитите си да разтрогнат с тях.

На изхода на стадион "Българска армия" са още Яник Вилдсхут, както и двамата вратари Густаво Бусато и Димитър Евтимов, чиито договори изтичат и все още не са подновени. Както е известно, почти сигурно Саша Илич ще доведе със себе си страж от сръбското първенство, когото добре познава. Младият специалист ще трябва да даде зелена светлина и за отдаването под наем на Калоян Кръстев. Интерес към нападателя проявяват латвийският шампион РФС и Берое. Саша Илич иска съставът да бъде подсилен във всички линии. В ЦСКА се очертава поредна мащабна лятна селекция, включваща поне 6 нови попълнения.

Източник: Topsport.bg

Последни новини