Пардю за първи път ще е директор, гледа на живо ЦСКА в четвъртък

Пардю за първи път ще е директор, гледа на живо ЦСКА в четвъртък

Novsport

24-11-2020, 07:41

За първи път в кариерата си Алън Пардю заема директорски пост във футболен клуб.

До момента 59-годишният англичанин е бил начело на осем отбора - седем в Англия и за последно Адо Ден Хааг в Нидерландия.

Дългогодишната му работа във Висшата лига и многото познанства и контакти, които има на Острова, със сигурност са основната причина да получи покана от ръководството на ЦСКА.

По традиция от "Армията" не обявяват продължителността на договорите при подобни назначения, така бе и в този случай с Пардю.

През това лято при предшественика му Кристиано Джаре-та имаше спекулации, че контрактът му е изтекъл, тъй като е бил за срок от 1 година.

Това принуди от ЦСКА да излязат със съобщение, че договорът на италианеца е за две години и той продължава да изпълнява задълженията си към клуба. Броени дни по-късно обаче Джарета се раздели с червените и стана спортен директор на Уотфорд.

Първият мач на ЦСКА, който Алън Пардю ще изгледа на живо в ролята си на технически директор, ще бъде домакинството срещу Йънг Бойс от Лига Европа в четвъртък от 19:55 часа.

Срещата на националния стадион "Васил Левски" ще се играе при закрити врата, но като служебно лице англичанинът ще заеме мястото си в ложите в сектор А. Той ще бъде в компанията на изпълнителния директор Пламен Марков.

Пардю е в София от няколко дни, в които е доуточнил последните детайли по договора си с ЦСКА. Освен това 59-годишният специалист вече е гледал няколко тренировки на отбора на базата в Панчарево.

Позицията му на технически директор предполага в най-скоро време да започне обща работа и със старши треньора Бруно Акрапович по набелязването и привличането на играчи през зимния трансферен прозорец.

Новината, че Алън Пардю е назначен от ЦСКА веднага обиколи световните спортни агенции. В Англия останаха доста изненадани от решението на 59-годишния специалист.

"Извънредно - Алън Пардю предприе шокиращ ход и става директор в най-успешния български клуб ЦСКА след кратък престой на мениджърски пост на нидерландския Ден Хааг през миналия сезон", гърми Daily Mail.

"Бившият нападател Христо Стоичков, който е и легенда на Барселона, има акции в клуба. В четвъртък на ЦСКА предстои мач с швейцарския Йънг Бойс от Лига Европа и отборът знае, че загуба го изхвърля от надпреварата. Пардю води Ден Хааг само в 8 мача през миналия сезон, преди пандемията да прекрати първенството. Най-успешният престой като мениджър на Пардю бе в Нюкасъл. Сега за първи път ще бъде директор", се казва още в материала.

Вестник Mirror също е изненадан от решението на Пардю - "Обратно във футбола, но не като треньор, а в нова роля - технически шеф", отбелязва сайтът на изданието.

Новината обиколи почти всички големи спортни агенции в Англия, Италия, Нидерландия, Сърбия, Испания и други.

Източник: Novsport

Последни новини