Паро Никодимов изрази очакванията си за Вечното дерби

Паро Никодимов изрази очакванията си за Вечното дерби

Topsport.bg

13-04-2023, 17:28

Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов даде ексклузивно интервю пред колегите от Дарик радио и dsport броени дни преди дербито срещу Левски.

Той сподели очакванията си за мача, като говори за битката за титлата между "армейците" и Лудогорец, а не пропусна да сподели мнението си за проблемите в Левски.

"Мачът ще бъде напрегнат и за двата отбора, защото всеки от тях има своите цели. За ЦСКА сега е удобен моментът да атакува титлата, която вече толкова година не е печелена и затова за тях това е голям стимул. Левски също ще се бори до последно, защото и те ще искат да участват в евротурнирите, поне малко от малко да балансират.

Хората да повярват в тях, че Левски си е Левски. Мачът ще е напрегнат, на мен ми се иска ЦСКА да бие, но това не важи. Надявам се да бъде спортсменски - който е по-добър и има късмет на този мач, да победи и да мине мирно и тихо", каза Никодимов относно очакванията си за мача.

Относно състава на Саша Илич, той сподели: "Още не е стабилизиран. От време на време избухват и показват, че могат повече от това, което дават. В последния мач със Славия се видя, че направиха хубави работи, особено второто полувреме.

През първото се влачеха по терена, но когато побеждаваш, не те съдят. Дано да не стане навик, няма за какво да се пазиш. Имам чувството, че тези момчета, някои от които не са играли още срещу Левски, нямат представа какво представлява този мач за цяла България. Те ще го разберат, но дано да е положителен резултатът".

"Някои от тях не знаят какво представлява това нещо. Вече като стъпят на терена и видят, че има много повече публика от това, пред което са играли досега, полека-лека ще разберат", каза Паро Никодимов за чужденците в двата отбора.

"Време е вече. Според мен всичко е възможно, стига ЦСКА да удържи. Това се явява много важен мач с Левски, за да запазят дистанцията с Лудогорец и с тях дори могат да си позволят един равен мач, за да ги държат на разстояние.

Така и противникът ще се напрегне много повече и ще бърка. Да не правим разбори преди мача, нека на спокойствие да се готвят треньорите и футболистите и ще ги критикуваме след мача, ако не си изпълнят задачите. Тогава може да са малко по-сурови", каза той за битката на върха между ЦСКА и Лудогорец.

Що се отнася до начина, по който той ще проследи мача, Никодимов разкри: "Ще стискам палци по телевизията".

"Лошо е в един отбор, бил той Левски, ЦСКА или някой друг, да има такива крамоли, а и вътре обстановката става нажежена и единият вика "ти си виновен", другият вика "ти си виновен" и всеки избягва да поема отговорност и става една каша. Независимо, че това става в Левски, някои хора се радват, но аз не се радвам, защото съм изживял такива периоди в моята кариера, особено като треньор и хич не им завиждам на тези момчета. Съжалявам, че така се получава, но явно това е част от играта и специално от българския футбол", каза легендарният футболист и треньор на ЦСКА относно ситуацията в Левски.

"Защо да ми е мъчно - старият стадион си е свършил работата, както сме го направили старите. На тези младите момчета трябва млад стадион, модерен и съвременен. Абсурд е да имаме такива стадиони с изпотрошени седалки и едно друго. То е опасно за живота на хората. Ще се радвам ако това се получи и построят един хубав и модерен стадион", каза легендата на "червените" относно работата по започването на строежа на нов стадион на ЦСКА.

Източник: Topsport.bg

Последни новини