Паро: Равенството с Локомотив не е фатално за ЦСКА, но задължава отборът да се вдигне и да защити амбициите си

Паро: Равенството с Локомотив не е фатално за ЦСКА, но задължава отборът да се вдигне и да защити амбициите си

Topsport.bg

06-03-2023, 17:25

Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов сподели мнението си за равенството на ЦСКА с Локомотив (Пд).

"ЦСКА не успя да победи Локомотив Пловдив и загуби първи точки през пролетния полусезон. Армейците оставиха противоречиви впечатления с представянето си и не могат да търсят другаде причината, че не стигнаха до победата.

Във второ поредно домакинство тимът започна така, както приляга на ЦСКА. С много агресия, динамика, ранен натиск и попадение. Подобно беше развитието и на срещата с Ботев Пловдив. Но с една малка подробност. Тогава червените стигнаха и до втори гол, който им даде сериозен импулс. Срещу Локомотив ЦСКА имаше даже повече опасни ситуации, отколкото две седмици по-рано срещу съгражданите им, но нямаше шанса да ги реализира. И вместо да продължи да настоява, след първия половия час сякаш в играта на тима нещо се счупи. Хаосът завладя армейците и не ги напусна до края на срещата.

От началото на сезона ЦСКА записа няколко победи с по 1:0 и сякаш очакваше и този път двубоят да се развие по този начин. Но това е един от най-хлъзгавите резултати във футбола, особено когато във водещата позиция е фаворитът. Защото, както видяхме, една атака на противника може да промени кардинално посоката на срещата. И когато си имал преимущество и бъдеш изравнен, получаваш солиден психологически удар, от който невинаги успяваш да се отърсиш.

Когато се бориш за титлата и губиш точки на собствен терен, нямаш право на оправдания. Длъжен си пред своите фенове да изкопчиш победата. Без значение от обстоятелствата. ЦСКА така и не успя да установи масиран натиск през втората част, като в играта липсваше достатъчно добра организация и доза увереност. Роля за това имаше и силното представяне на Локомотив в защита и страхотните изяви на вратаря им Хоркаш, който е сред най-добрите на поста си у нас. Със сигурност и съдията с някои свои отсъждания изнерви до голяма степен футболистите и на двата отбора и спомогна за разрушаването на ритъма.

Но най-много натежаха пропуснатите положения. Защото именно ефективността е сред най-сериозните оръжия на червените този сезон. Те не превъзхождат с две класи съперниците си и когато не реализират своите ситуации, няма как да се надяват на пълния комплект от точки.

Любопитна тема след съботния двубой е и смяната на голмайстора Назон, който е човекът във форма за ЦСКА. Помощникът на Илич обясни, че нападателят е бил с температура през седмицата, но може би щеше да издържи на терена още десетина минути. Той е от типа футболисти, какъвто беше и Жеков. Способен е с едно отиграване сам да ти реши мача. Хищник, както се казва.

Широко се дискутира и въпросът с пропуснатата дузпа и трябваше ли Матей да я изпълнява. Той може би ги бие добре на тренировките, но официалните мачове са съвсем различни. Любо Пенев казваше, че играчите от първи до шести номер нямат право да бият дузпа. И често се вижда, че в тези думи има резон. Освен това е спорно дали това бе подходящият психологически момент за Матей след всички драми, свързани с гола срещу Септември. Затова и се заговори, че съдбата си го е върнала на ЦСКА.

Но всичко това остава в миналото, а червените все още са първи в класирането. Равенството с Локомотив не е фатално, но задължава отборът да се вдигне и да защити амбициите си в следващите мачове. А за тази цел трябва да играе силно не само в първите 30 минути", коментира Паро пред "Тема спорт"

Източник: Topsport.bg

Последни новини