Паро: ЦСКА не успя да отговори през целия мач в Пилзен

Паро: ЦСКА не успя да отговори през целия мач в Пилзен

Topsport.bg

21-08-2021, 15:44

Легендата Аспарух Никодимов, който днес става на 76 години анализира мача с Виктория (Пилзен). Паро направи това в традиционната си рубрика за "Тема спорт":

"Вероятно на много привърженици на ЦСКА им се е искало да изгасят телевизорите по време на мача в Пилзен. Срещата бе мъчителна за гледане. Армейците не бяха онзи отбор, който видяхме срещу Осиек, но нека отчетем факта, че и противникът бе различен, доста по-опитен и с по-голямо самочувствие. Виктория Пилзен безусловно е по-класен тим от хърватите. Чехите разполагат с доста по-добри играчи, които действат по-правилно и по-бързо. Добрата новина е, че с оглед на представянето се стигна до само два гола разлика. Реално погледнато, можеше да се инкасират и още попадения. Лошото е, че ЦСКА не успя да реагира в хода на мача и да отговори на предизвикателството. Армейците нямаха решение как да излязат от трудната ситуация.

Крайните защитници бяха много слаби. Особено лошо бе представянето на Мазику. Действията му при втория гол бяха на границата между комичното и трагичното. Какъв защитник е, когато му прекарват топката между краката и той остава на място. Французинът опитва да бъде полезен в предни позиции, но не си гледа основните задължения. За да участваш и в двете фази на играта, са необходими сила, мощ и въздух, а той не разполага с такива. Изключително рядко прави и добри центрирания. Централните защитници също разочароваха и не бяха на необходимото ниво. Съперникът бе допускан да пробива до аутлинията и да създава прекалено много напрежение в наказателното поле, което водеше до хаос и на моменти паника.

В тези двубои се показва класата на един отбор, а в този мач ЦСКА не демонстрира такава. Дано това да е само един лош момент. Преди години ние имахме 17 полеви футболисти, но всички бяха равностойни, а повечето от тях можеха да играят на 2-3 поста. И никога не сме искали отлагане на мачове. Дори преди срещите с Ливърпул трябваше да играем с Левски и генералите настояваха да отложим мача със сините. Аз се възпротивих и бях пред угрозата да ме накажат, но ние победихме. Сега червените гледаха какво прави комшията, а именно Лудогорец, и решиха да го направят и те. Не съм съгласен с подобна практика. В Европа никой не отлага мачове. Ако един млад човек не се възстанови за 3-4 дни, за какво става въпрос? Допускам, че при играчите се получи обратен ефект. Срещу Пилзен Юга сякаш бе излязъл от форма. Бе тромав и с много брак в отиграванията.

Преди време сред треньорите имаше едно верую: Кажи ми кой ти е вратар, централен защитник, халф и нападател, за да ти кажа какъв ти е отборът. Истината е, че трябва да разполагаш с по един много класен състезател във всяка зона, за да имаш големи претенции. ЦСКА в момента не може да се похвали с това и Стойчо Младенов е прав да иска подсилване на състава и повече опции, с които да може да реагира. Ясно е, че до реванша няма време за нова селекция, но хубавото е, че загубата бе само с два гола и това не обезсмисля ответния мач. Необходимо е да се извлекат поуките. Никой не е безгрешен, но е необходимо да се направят правилните изводи. В реванша не трябва да се бърза. Рискът трябва да е премерен, а той ще е оправдан през второто полувреме. В началото е добре да се пресира и след това бързо да се затваря. Мисията в реванша изобщо не е невъзможна. Два гола се връщат. Шансове има, но трябва вяра, придружена със силна игра и ефективност", написа Никодимов.

Източник: Topsport.bg

Последни новини