Педросо: Мотивиран съм да спрем хегемонията на Лудогорец

Педросо: Мотивиран съм да спрем хегемонията на Лудогорец

Novsport

24-07-2020, 15:11

 Новото попълнение на Ботев Пловдив Маркиньос Педросо сподели впечатлението си от първите дни в клуба. Бразилецът заяви, че е мотивиран да спре хегемонията на Лудогорец и да впише името си в историята на „жълто-черните“.

„Наистина се радвам на такъв тип предизвикателства, изпробвайки нови култури. Преди да дойда, проучих много добре Ботев и България. Имам приятели, които играят тук и знам, че има добра организация и конкурентоспособност“, заяви Педросо.

Бразилецът е израснал в школата на Фигейрензе, а в страната играе още за Гремио и Гуарани, преди да напусне Бразилия. След това бранителят натрупа опит в първенствата на Турция, Унгария и САЩ. Той дойде в Ботев като свободен агент, а за последно игра в Ди Си Юнайтед. 26-годишният защитник е мотивиран да разбие хегемонията на Лудогорец, който вече девет години неизменно печели титлата в България.

„Постигнатото от тях през последните години е впечатляващо, затова искам да посоча това като допълнителна мотивация. Ще се опитам да помогна на Ботев да прекъсне тези последователни успехи на Лудогорец и да успея да отбележа името си в историята на клуба“, добави още защитникът.

Маркиньос Педросо подписа с Ботев в началото на седмицата и сподели, че е впечатлен от структурата на клуба. „Бях много добре приет от всички. Посетих клубната база и тя бе невероятна“, каза Педросо.

Източник: Novsport

Последни новини