Перун надигра Левски Чепинци, но се върна само с точка в Кресна

Перун надигра Левски Чепинци, но се върна само с точка в Кресна

Novsport

25-10-2020, 15:50

Мачът от 12 кръг за първенството на ЮЗ трета лига между отборите на местния Левски и Перун Кресна донесе доста емоции на зрителите, дошли да гледат двубоя в Чепинци, и приключи при зрелищно 3:3. Срещата започна с гол във вратата на гостите в 14-та минута.

Тогава след груба грешка в тяхната защита Димитър Атанасов се възползва от ситуацията и изпрати топката в мрежата на Атанас Тъпигьозов за 1:0. Това не отчая възпитаниците на Благовест Ангелов, които чрез  най-добрия си футболист на терена в този мач Петко Стоинков успяха да изравнят за 1:1.

Преди това на два пъти футболистът не успя да огорчи отблизо противниковия вратар. Второто си попадение отборът на домакините реализира чрез Любослав Любенов след отсъден несъществуващ фаул от страна на главния съдия Иван Иванов. Попадението стана с помощта на защитника на гостите Иван Иванов, който след удар на Любенов отклони кълбото  и излъга вратаря Тъпигьозов. До края на първата част на срещата Даниел Марков с топовен изстрел насочи топката под напречната греда на домакините, но вратаря им бе невероятен и я изби в корнер.

На почивката наставникът на Перун Благовест Ангелов вкара в игра Йордан Харизанов на мястото на Иван Иванов. Смяната се оказа много удачна. Нарушенията срещу Петко Стоинков от гостуващия тим от страна на десния защитник на домакините продължиха и след поредното посичане футболистът на гостите вече не издържа и бе сменен принудително от треньора си с  Роберто Харалампиев. Влезлият в игра футболист на гостите се отчете по достоен начин за оказаното му доверие. При пробив на Роберто Харалампиев отляво последва директен обстрел към вратата на домакините и този път играта с ръка от защитник на Левски бе отсъдена от главния съдия с дузпа. Наказателният удар реализира Иван Георгиев и резултата бе отново изравнен – 2:2.

При центриране от ъглов удар , изпълнен от Роберто Харалампиев, Николай Димитров отклони топката с глава, тя тупна пред голлинията на вратата на домакините и излезе в аут. Нова поредна грешка отзад за отбора на Перун, при която топката бе отнета и резултата бе променен – 3:2 за Левски. При ответна атака на гостите Йордан Харизанов с крак от 10-тина метра разтресе дясната странична греда зад стража на домакините и кълбото излезе в аут. Веднъж след това и домакините уцелиха гредата след удар на Любослав Любенов. Малко преди края Роберто Харалампиев след успешен пробив по десния фланг със страхотен шут насочи топката към вратата на домакините  и с помощта на техен защитник кълбото се оплете в мрежата за 3:3.

Последна нова тактическа схема от страна на наставника на Перун, като Петьо Крушалийски замени Иван Георгиев. И тази смяна се оказа удачна. На два пъти Йордан Харизанов след самостоятелна акция от центъра се откъсна и при първия път се подхлъзна преди да стреля, а при втория бе застигнат и повален вътре в наказателното поле от защитник на домакините. И този път главния съдия Иван Иванов бе безмълвен. Вместо да покаже червен картон на нарушителя и дузпа за гостите, той показа жълт картон за симулация на Йордан Харизанов от гостите. До края на срещата главният  арбитър търсеше начин  да помогне на домакините, но футболистите от Кресна бяха добре организирани и не допуснаха ново попадение.

„Тръгнахме за победа, която на база показаната игра на терена заслужавахме. За жалост късмета не бе на наша страна  и главния съдия правеше всичко възможно да не достигнем до пълен успех. Точката, която спечелихме , е много ценна, защото е срещу директен противник, който ще ни гостува на пролет. Поздравявам момчетата ,които взеха участие в този мач, за желанието и раздаването на терена. Вече мислим за мача срещу ФК Кюстендил”, сподели Благовест Ангелов-старши треньор на ФК Перун. 

Източник: Novsport

Последни новини