Петричев: Доверяваме се на преценката на УЕФА, нормално е да има притеснение

Петричев: Доверяваме се на преценката на УЕФА, нормално е да има притеснение

Novsport

25-02-2020, 18:13

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев даде интервю за Gong.bg преди реванша на шампионите срещу Интер в Милано.

Италия е една от европейските страни засегната от коронавируса, но местните власти вземат всички мерки за сигурност, а срещата ще се играе при закрити врати. Клубът също е взел сериозни мерки около пътуването.

- Г-н Петричев, има ли притеснение в Лудогорец преди пътуването за Милано?

- В човешки план е нормално всеки да има притеснение. Тук успокоението идва от това, че УЕФА е изключително сериозна организация, която едва ли би поела риска да организира мач в условията на сериозна опасност. Вече доста години играем мачове в евротурнирите и знаем какви мерки взема УЕФА за сигурността на фенове и играчи. Трябва да се доверим. Здравните власти на Италия също гарантират, че ако мачът се провежда на закрити врати, няма да има опасност за играчите и служителите на Лудогорец. При това положение е най-добре да се концентрираме за мача и да си свършим работата. 

- Как се разви кореспонденцията ви с УЕФА и Интер?

- Както знаете още в неделя изпратихме писмо и до двете страни, с което поискахме разяснение на ситуацията и рисковете. Настояхме също, когато се вземе решение, то да бъде адекватно, основно с цел опазване на здравето на участниците в мача. Първи отговориха колегите от Интер, които ни препратиха становище на здравното министерство. После от УЕФА също ни информираха, че е взето решение мачът да се играе при закрити врати. При това положение нямаме друг вариант и трябва да пътуваме до Милано. Ето Барселона също ще играе днес с Наполи. Вярно е, че Неапол е далече, но този отбор, където се появи е обект на огромен интерес. Не на последно място Интер също е отбор на много високо ниво като организация и с огромен бюджет, и сме уверени, че колегите на място са оценили правилно риска.

- Какви мерки взема Лудогорец, за да се предпазят пътуващите?

- Днес имах разговор с генерал Мутафчийски – шеф на Кризисния щаб, на когото звъннах, за да проговорим мерките, които вземаме. Основно въвеждаме строг режим за движение на групата. Осигурихме достатъчно количество маски, дезинфектанти и др. Колегите, които изпратихме на място, за да осигурят логистиката също са говорили с хотела и са преговорили мерките. Говорихме с колегите от Интер и с наши познати в Милано, които твърдят, че градът не е под карантина и няма паника.

- Призовахте вашите фенове да си отменят пътуванията...

- Искам да благодаря на нашите фенове, които бяха направили сериозна организация и да изразя своето съжаление, че доста от тях ще понесат финансови загуби заради отменените полети и хотелски резервация. Дълбоко в себе си се надявам, че много скоро ще бъдат компенсирани емоционално. Съжалявам и за срещата с българската общност, която бяхме планували. Очакваха се над 200 българи. Бяхме приготвили и дарение от книги за българското училище там, но ще се наложи да ги изпратим впоследствие с помощта на генералния ни консул в Милано.

Източник: Novsport

Последни новини