Петър Колев: Берое можеше да вземе нещо от ЦСКА, но трябваше да покаже повече смелост

Петър Колев: Берое можеше да вземе нещо от ЦСКА, но трябваше да покаже повече смелост

Topsport.bg

08-04-2022, 17:38

Бившият треньор на Берое Петър Колев, който има своя период и в Лудогорец като помощник на Димитър Димитров, коментира пред "Мач Телеграф" предстоящия мач между двата съперника. Той определи старозагорци като категоричен фаворит за седмото място и сподели мнението си за случилото се в тима след сериозните сътресения през зимата, довели и до прекратяването на неговия договор.

"Мисля, че Лудогорец ще спечели. Необходими са им тези три точки, за да се доближат повече до титлата. Факт е, че Берое няма да играе под напрежение и играчите ще бъдат настроени и в готовност да се представят на добро ниво, но ще бъде трудно. Не очаквам в редиците на шампионите да има отпускане въпреки аванса им пред втория ЦСКА. "Орлите" са отбор с голям потенциал и ще се стремят по-скоро да станат шампиони. Колкото пo-бързо го направят, толкова по-добре ще бъде за тях и ще могат да дават шанс на футболисти, които не са играли толкова редовно през сезона. През последните години се случваше, след като си гарантират титлата, да правят ротации. Представянето на домакините и в този мач, а и по принцип зависи от атмосферата на стадиона. При една позитивна обстановка играчите ще усетят подкрепа и ще дадат максимума от възможностите си", започна Колев.

"В Берое запазиха доста от играчите си. Реално в отбора може да съжаляват най-вече за напускането на Илиян Стефанов и Омар Сако, чийто трансфер бе наложен от обстоятелствата. На тяхно място бяха взети играчи със сериозни визитки, от които към момента се очаква повече. С изключение на най-опитния Бен Юсеф, другите още не са показали, че могат да вдигнат класата на отбора. През пролетта тимът играе в по-голямата част от мачовете в собствената половина. Стои добре в дефанзивен план и използва шансовете за контраатака, но положенията, които създава са изключително малко и съответно реализираните голове. Характеристиките на футболисти като Камара, Лебон и Генов са такива, че при тях няма как да не се забележи спад, когато са натоварени с толкова дефанзивни задачи. Показателно е, че през 2022 година голмайстор на отбора е Джонатан Перейра. Иначе Петър Хубчев предприе точни действия по организацията вътре в клуба, след като получи цялата спортно-техническа власт. Тук не говоря за играта на терена. Ясно е, че там ще е нужно време. На база качествата на играчите обаче мисля, че можеше да стигнат и до нещо повече за Купата на България. Славия бе един преодолим съперник. На база на показаното от останалите ни тимове от Нова година насам, съм на мнение, че Берое няма конкуренция в битката за седмото място. Много е вероятно да станем свидетели на един много интересен бараж за участие в Европа. Възможно е в него да гледаме битка за Тракия между "зелено-белите" и Ботев Пд", уверен е треньорът.

"В мача срещу ЦСКА, старозагорци стояха добре в защита и имаха четири точни удара след контраатаки. Струва ми се, обаче, че бяха една идея по-дефанзивни от необходимото. Можеше да се стигне и до положителен резултат, ако беше проявена малко повече смелост, на база показаното от ЦСКА в последно време", добави Колев и обясни своята гледна точка по въпроса дали Берое е можело да преследва нещо по-голямо през сезона.

"Клубът имаше нужда от корекции на някои позиции, както на терена, така и в структурата на клуба. Смятам, че в момента бяха напипани точните промени. Това, което се случи на първата тренировка за годината беше дивотия. Хора, които нямат понятие от това кой играч за колко време е подписал договор с Берое и какво му е заплащането, дойдоха и казаха на играчите, че ако не искат да си намалят заплатите, може да си вървят. За Илиян Стефанов това беше алибито, за да отиде в Левски, макар че имаше по-дълъг договор. Добре, че след това от клуба успяха да договорят 20 процента от негов бъдещ трансфер", разкри специалистът. Той коментира и предстоящите битки за Купата на България:

"Ще бъде оспорвано. Едната от двойките противопоставя най-добрите отбори в момента у нас Левски и Лудогорец, а в другата ЦСКА ще хвърли всички сили срещу Славия и ще се опита да стигне до финал".

Източник: Topsport.bg

Последни новини