Петър Кюмюрджиев окача бутонките след 24 години в професионалния футбол

Петър Кюмюрджиев окача бутонките след 24 години в професионалния футбол

Topsport.bg

21-05-2022, 20:49

Най-успешният футболист в историята на Созопол Петър Кюмюрджиев изигра днес последния мач в кариерата си. Той сложи край на присъствието си на терените в професионалния футбол в мача от 38-ия кръг на Втора лига между Созопол и Литекс (Ловеч), завършил 0:4.

Срещата с Литекс не беше избрана случайно - именно срещу този отбор той дебютира в професионалния футбол през 1998-а година, все още ненавършил 17 години. Тогава Кюмюрджиев играе с екипа на Черноморец (Бургас), чийто юноша е.

Срещата днес беше със специален сценарий за защитника, който е по терените 24 години. Той излезе с номер 11 и капитанската лента на Созопол, а в 11-ата минута беше заменен, за да обере овациите на публиката, получавайки подаръци и плакет преди това. Кюмюрджиев има и 13 мача за младежкия национален отбор на България.

Кюмюрджиев е роден на 15-и декември 1981-а година, след като напуска Черноморец, преминава в

Славия, където остава три години. Следват сезони в Локомотив (Пловдив), Академик (София), Бдин (Видин), пет години в малтийския Керчем Аякс, както и два периода на стадион Арена Созопол.

След края на активната си кариера Петър Кюмюрджиев ще се насочи към треньорската работа, а и вече се занимава с малки деца в школата на ФК Созопол. По всяка вероятност от новия сезон ще стане и директор на школата.

Литекс завършва в първенството на 13-о място с 45 точки, докато Созопол е 15-и с 39.

В друга среща от последния 38-и кръг на Втора лига Спортист (Своге) и втория отбор на ЦСКА 1948 си вкараха осем гола за крайното 4:4.

Още в 6-ата минута Георги Николов отбеляза гол с глава, след който "шоколадите" поведоха с 1:0. Гостите от София изравниха в 11-ата минута, като точен бе Жуниньо. След още 9 минути игра Спортист отново излезе напред в резултата. Мартин Сандов засече центриране по земя и мушна топката в мрежата на "червените". Дублиращият тим на ЦСКА 1948 стигна до ново равенство 5 минути преди почивката, като точен бе Валентин Йосков, а при 2:2 завърши полувремето.

В самото начало на втората част Жуниньо даде преднина за своите с далечен удар, който изненада Стефано Кунчев. Все пак Спортист изравни. Илия Русинов вкара красиво воле след центриране на Владимир Семерджиев за 3:3. В 71-ата минута ЦСКА 1948 вкара нов гол чрез Жуниньо, който оформи своя хеттрик. Крайното 4:4 направи Илия Русинов, който бе точен от дузпа в 77-ата минута.

Спортист е на 10-о място в крайното подреждане с 48 точки, а ЦСКА 948 II е 12-и с 45.

Източник: Topsport.bg

Последни новини