Пиргов: С цялото си сърце искам да остана в Ботев!

Пиргов: С цялото си сърце искам да остана в Ботев!

Novsport

01-04-2020, 13:40

„Меридиан Мач“ се свърза със защитника на Ботев (Пд) Димитър Пиргов, за да разбере как той преживява пандемията от коронавирус. Към него ни насочва Антонио Вутов, който обяви, че Пиргов има да каже интересни неща. Самият Антонио предпочете да не говори за заразата и уточни, че ще коментира, когато футболът отново стане част от живота. Ето какво каза Димитър Пиргов, който записва победи над човек от Локо (Пд) дори и в условия на пандемия.

- Митко, къде те намираме в момента и как се справяш с пандемията?

– Вкъщи съм с моята приятелка. Спазвам указанията и не излизаме почти никъде. Искаме час по-скоро пандемията да утихне.

– Как поддържаш форма?

– В затворения комплекс, в който живея в квартал „Христо Смирненски“, правя тренировки, които са ми възложени от кондиционния треньор на Ботев (Пд). Бягам по стълби, у дома правя фитнес, стречинг. Гледам да не изоставам от нормите, възложени ми от клуба.

– След като са ви дали указания от клуба, виждал ли си се с някой от съотборниците си и събирали ли сте се за тренировка?

– Не съм виждал никой от отбора. Нямам идея как те тренират и поддържат форма. Аз самостоятелно се опитвам да бъда в режим, който да ми помогне да вляза бързо в ритъм, когато стартират тренировките и мачовете.

– Какво е усещането на един футболист, когато не тренира?

– От ден на ден полудявам. Колкото повече минават дните в тази пандемия, откачам и искам да пипна топката. Съдбата ни обаче е такава и трябва да спазваме инструкциите.

– С брат ти Илко как поддържате връзка в условие на пандемия?

– Не съм го виждал от 10 дни. Но постоянно се чуваме по телефона. Бъзикаме се здраво, защото играем онлайн на плейстейшън. Правим мачове на ФИФА 20.

– Кой побеждава по-често?

– Аз, разбира се. Той е слабак. Винаги аз съм победителят.

– С кои отбори играете?

– Ние сами сме си ги правили. При мен са Меси, Неймар и Мбапе, но голмайсторът ми е Йохан Кройф, който пускам като централен нападател. Холандската легенда го спуква от голове (смее се).

– Преди около година разговарях с Кристиан Димитров, който ми каза, че не иска да напуска Ботев, защото се учи от Димитър Пиргов. На какво го научи?

– Кристиан направи много голяма крачка, когато отиде в Хайдук Сплит. Ако трябва да съм честен, аз не го учех него, а той-мен. Помагам на когото мога, но в същото време продължавам и да се уча и вдигам нивото от работата си с по-младите в отбора. Човек се развива и обогатява, докато е жив.

-Ти го биеш на плейстейшън, но брат ти Илко подиграва ли ти се още, че взе Купата на България?

– Ако трябва да съм честен – не. Локо (Пд) я заслужи, побеждавайки ни във финала.

– Какво се случва с договора ти с Ботев, който изтича през лятото?

– В момента ситуацията е такава, че няма как да се водят преговори, но аз с цялото си сърце искам да остана в Ботев. Не искам да ходя никъде другаде.

- Мислил си си някога за бъдещето ти след футбола?

– Със сигурност не искам да бъда старши треньор. Може бъдещата ми професия да е свързана с футбол, но не ставам за наставник.

– Защо?

– Не мога да си се представя като такъв. Това не е моето амплоа. Мога да бъда евентуално помощник-треньор или нещо друго около футбола.

– Ботев е известен с налагане на юноши в първия отбор. Кой от талантите би отличил?

– Школата на Ботев работи много професионално, но няма как да отлича някой, защото те тепърва трябва да израстват. Моят партньор в отбраната Станислав Работов върви много добре. Той може да достигне до високо ниво, има всичките качества за това. Трябва обаче работа.

– Какви са шансовете на Ботев за Купата?

– Четирите отбора на полуфиналите са равностойни и битката там е 50:50. Аз искам, желая и съм убеден, че Ботев може да вземе пак Купата. Имаме всички качества за това.

Източник: Novsport

Последни новини