Пирин - Ботев (Враца): емоции в Благоевград - Дяков и Манолев приключиха футболните си кариери!

Пирин - Ботев (Враца): емоции в Благоевград - Дяков и Манолев приключиха футболните си кариери!

Topsport.bg

21-05-2022, 19:15

Отборите на Пирин и Ботев (Враца) се изправят един срещу друг, от 19:15 часа, в последен плейофен двубой от програмата на група "Б" на Втората осмица.

Ситуацията е изключително интересна, защото врачани и Царско село са на дъното с еднакъв брой точки, а по същото време "царете" играят с Локомотив (София), които вече си осигуриха оставане в елита. Ако и след тези двубои равенството в точките се запази, на бараж срещу четвъртия от Втора лига ще отиде Ботев, а "червените" ще изпаднат директно.

Преди седмица врачани можеха да си осигурят участие на баража в прекия двубой с Царско село, но направиха нулево равенство у дома, което на практика не промени нищо и остави развръзката за финалната седмица.

Днес Светослав Дяков и Станислав Манолев официално ще сложат край на кариерите си. Домакините се надяват на стадион "Христо Ботев" да дойдат много фенове, които да демонстрират уважение към бившите национали, които ще започнат от първата минута.

Наставникът на Ботев Дженаро Йецо няма проблеми с контузени и наказани. Той ще пусне в предни позиции колумбиецът Браян Переа, а зад него ще действа триото Юлиан Ненов, Красимир Тодоров и Виктор Василев.

По-рано през сезона Пирин постигна три победи срещу Ботев (Враца). "Орлетата" спечелиха с 3:1 в Благоевград, след което се наложиха с 3:0 и 1:0 във Враца.

Главен съдия на срещата е Иво Андреев с помощници Драгомир Милев и Мартин Русев. С ВАР ще се занимават Георги Давидов и Никифор Велков.

Източник: Topsport.bg

Последни новини