Пирин - Лудогорец, автогол на Такахаши удвоява аванса на шампионите

Пирин - Лудогорец, автогол на Такахаши удвоява аванса на шампионите

Topsport.bg

22-08-2022, 21:40

Пирин (Благоевград) приема Лудогорец в двубой от седмия кръг на efbet Лига. Срещата на стадион "Христо Ботев" е с начален час 20.30, а главен съдия ще бъде Никола Попов от София.

Домакините все още са в търсене на първа победа от началото на шампионата. Към момента "орлетата" са едва с две точки в актива си, взети след равенства срещу ФК ЦСКА 1948 и Спартак (Варна). В Благоевград са наясно, че срещу Лудогорец няма да е никак лесно, но въпреки това нямат намерение да се предават без битка.

Лудогорец от своя страна върви сравнително добре от началото на шампионата. "Орлите" са на шеста позиция, но са изиграли само четири от мачовете от началото на сезона. В тях тимът на Анте Шимунджа записа три победи и едно равенство. Разградчани ще имат едно наум за четвъртък, когато тимът гостува във Вилнюс срещу местния Жалгирис в реванш от плейофите на Лигата Eвропа.

Последния мач между двата тима, може да се каже, беше най-голямата изненада на миналия шампионат. Тогава Пирин вкара цели пет гола в Разград и спечели с 5:3. Другият двубой между двата тима от сезона завърши с победа на Лудогорец с 3:1 в Благоевград. Двата състава са играли десет пъти помежду си в историята, като Лудогорец е печелил седем пъти, а Пирин само веднъж - два мача са завършили без победител.

Източник: Topsport.bg