Пирин - ЦСКА, на живо

Пирин - ЦСКА, на живо

Topsport.bg

05-12-2021, 16:41

Отборите на Пирин и ЦСКА се изправят един срещу друг в най-интересния двубой от неделната програма на efbet Лига. Срещата на стадион "Христо Ботев" започва в 16:45 часа. Трите точки от нея са с витално значение за всяка една от замесените страни в сблъсъка.

Пирин не можа да спре пропадането си под ръководството на Уорън Фийни, което доведе до отстраняването на северноирландеца. Тепърва ще се търсят варианти и за освобождаването му по документален път. Днес "орлетата" ще бъдат водени от Радослав Митревски и Петър Михтарски.

ЦСКА няма право на грешка в първенството, след като изгуби директната си битка с Лудогорец. "Червените" са на седем точки дистанция от първото място, но и с мач по-малко. През седмицата "армейците" надвиха Локомотив (Сф), а след столичното дерби Стойчо Младенов даде любопитно интервю, с което си навлече доста врагове от "синия" и "зелен" цветови спектър.

ВИЖТЕ ТУК КОЙ Е ФАВОРИТ В СРЕЩАТА!

Очаква се атаката на домакините да води Станислав Костов, а зад него да играят Антон Карачанаков, Станислав Манолев и Мохамед Брахими. В средата на терена ще са Светослав Дяков и Красимир Станоев. Аут заради натрупани картони е централният защитник Стилиян Николов. От четиримата бранители, които ще започнат днес, трима са бивши футболисти на "червените" - Александър Дюлгеров, Николай Бодуров и Петър Занев.

След наказание за ЦСКА се завръща капитанът Юрген Матей. Останалите в защитата пред Густаво Бусато ще са Иван Турицов, Томас Лам и Брадли Мазику. Жеферсон и Тибо Вион ще действат в средата на терена, а Йоан Баи ще получи титулярно място по левия фланг на атаката след силното си включване срещу Локо (Сф). Отдясно ще напада Георги Йомов, а Греъм Кери ще е зад тарана Жорди Кайседо.

По-рано през сезона ЦСКА надви много трудно Пирин на "Армията". "Червените" спечелиха с 1:0 след гол на Жорди Кайседо, който пропусна и дузпа, а Станислав Манолев беше изгонен още преди почивката и остави "орлетата" в намален състав.

Днес "червените" фенове обещават сериозна подкрепа в Благоевград, като в ранния следобед дори са предвидили и шествие из улиците на гореспоменатия град.

Главен съдия на срещата е Волен Чинков, с помощници Дениз Соколов и Петър Митрев. С ВАР ще се занимават Васимир Ел-Хатиб и Драгомир Илиев. Съдийски наблюдател е Константин Писков, а делегат на БФС Георги Лалев.

Източник: Topsport.bg

Последни новини