Пирин (Благоевград) - Лудогорец: 1:1, Жосуе Са изравнява

Пирин (Благоевград) - Лудогорец: 1:1,  Жосуе Са изравнява

Topsport.bg

29-08-2021, 19:55

Отборите на Пирин и Лудогорец се изправят един срещу друг в късния неделен двубой от програмата на efbet Лига. "Орловото" дерби е с начален час 21:00, но ще се играе пред празните трибуни на стадион "Христо Ботев". Причината е наложеното наказание от БФС заради расистките прояви на Станислав Манолев при гостуването на ЦСКА. За това си свое провинение бившият национал е със спрени права за пет мача.

Лудогорец се завръща с тъга към ангажиментите си в efbet Лига, след като не успя да отстрани Малмьо в стремежа си за участие в Шампионската лига. Все пак селекцията на Валдас Дамбраускас продължава в групите на Лига Европа.

Лудогорец записа три победи от три мача от началото на сезона, след като постигна успехи над Локомотив в Пловдив (3:1), ФК ЦСКА 1948 (3:0) и Локомотив (София) (5:0). В същото време Пирин има три загуби (от Ботев, Берое и ЦСКА ) и една победа над ФК ЦСКА 1948 (4:1).

ВИЖТЕ ТУК КОЙ Е ФАВОРИТЪТ В МАЧА!

Гостите ще бъдат с куп промени в своя състав, като очакванията са да видим Жосуе Са, Георги Терзиев, Сисиньо, Алекс Сантана, Мавис Чибота и др. Шанс от първата минута може да получи и Ихиньо Марин. Испанецът вече е алтернатива №1 на Пиерос Сотириу, след като клубът бе напуснат от легендата си Клаудиу Кешеру.

Липсата на публика няма да е единственият проблем пред "орлетата". Извън сметките е наказаният Станислав Манолев, както и контузените Николай Бодуров и Венцеслав Бенгюзов. С капитанската лента ще излезе Светльо Дяков, който до скоро бе емблема в редиците на съперника.

Главен съдия на срещата е Станислав Тодоров, с помощници Иво Колев и Мартин Димитров. Делегат на БФС е Деница Крумова, а работата на реферите ще следи Стоян Алексиев.

Източник: Topsport.bg

Последни новини