Пирин докосна сигурното спасение след победа над Ботев (Враца)

Пирин докосна сигурното спасение след победа над Ботев (Враца)

Topsport.bg

27-05-2023, 20:40

Пирин записа изключително важна победа над Ботев (Враца). "Орлетата" се наложиха с 2:0 като домакин в мач от плейофите в групата на борещите се за оцеляване.

След трите точки, съставът на Христо Янев може да диша много по-спокойно и почти си гарантира оцеляването в елита.

Ботев пък остава първи в групата, следван от Берое, Пирин и застрашените от изпадане Хебър, Септември и Спартак (Варна). Попаденията в мача паднаха след изпълнения на дузпи, реализирани точно от Даниил Кондраков и Венцислав Бенгюзов. Срещата започна равностойно.

"Орлетата" се нуждаеха от попадение на всяка цена, но през първата част изобщо не успяваха да затруднят Красимир Костов.

Първата опасна възможност дойде за състава на Ботев (Враца). В 7-ата минута Мартин Кавдански се справи с трима играчи на "орлетата" и центрира топката, но тя директно нацели далечната греда.

Първият точен удар в двубоя дойде в 30-ата минута, отново в полза на гостите, когато Красимир Тодоров комбинира с Диого Барбоса, който пусна на Иван Нешков, дебютантът стреля от границата на наказателното поле, но Максим Ковальов отрази. През втората част Пирин контролираше играта.

В 55-ата минута опитният Момчил Цветанов игра с ръка в наказателното поле и Ивелин Занев бе категоричен, че има дузпа. Зад бялата точка застана Даниил Кондраков, който беше точен за 1:0. В добавеното време Момчил Цветанов извърши ново нарушение в наказателното поле, което отново бе повод реферът да отсъди дузпа. Зад бялата точка този път застана Венцислав Бенгюзов, който беше точен за 2:0.

В следващите два мача Пирин гостува на Берое и посреща Спартак (Варна). Ботев (Враца) пък приеха Хебър и гостува на Септември (София). 

Източник: Topsport.bg