Пирин и Локо (Пд) не се победиха в дебюта на Христо Янев, неприятен инцидент беляза мача

Пирин и Локо (Пд) не се победиха в дебюта на Христо Янев, неприятен инцидент беляза мача

Topsport.bg

28-10-2022, 18:24

Пирин и Локомотив (Пловдив) не се победиха и завършиха 0:0 в първия мач от 16-ия кръг на родния шампионат.

Дебютът на Христо Янев беше белязан с три неприятни контузии в състава на "орлетата". Преслав Йорданов и Янко Георгиев напуснаха контузени през първото полувреме, а Петър Занев удари главата си в края на мача и се наложи да бъде закаран с линейка към болницата.

С точката Локо (Пд) вече има 30 в актива си и остава на 4-та позиция, а Пирин заема предпоследно място в класирането със своите едва 9 точки.

Първото полувреме беше кошмарно за дебютиращия начело на Пирин - Христо Янев. Още в 15-тата минута се наложи принудителна смяна и треньорът замени своя централен нападател Преслав Йорданов със Станислав Костов. Малко по-късно същото се случи и с вратаря на "орлетата". Янко Георгиев падна много лошо и усука коляното си, което наложи втора принудителна смяна. Максим Ковальов дебютира за под рамката на вратата за Пирин.

Въпреки това домакините създадоха най-чистото положение за гол през първото полувреме. В добавеното време на първата част Ради Цонев получи топката от Мартин Смоленски и изведе Станислав Костов сам срещу Динко Хоркаш. Нападателят на Пирин обаче стреля покрай вратата и опропасти тази възможност.

В 61-ата минута гостите удариха греда. Джовани стреля към вратата на Пирин от пряк свободен удар. Ковальов изби топката с върха на пръстите си, тя кацна на гредата и излезе в корнер. 

Малко по-късно Александър Василев имаше отлична възможност да открие резултата за "смърфовете". Той стреля точно от границата на наказателното поле, но вратарят на Пирин отново се отличи със страхотна намеса.

Краят на мача беше белязан със сериозен инцидент. Петър Занев удари лошо главата си в коляното на Евандро и се наложи спешна медицинска помощ. Играчът беше изведен на носилка и закаран с линейка към болницата, под аплодисментите на феновете и играчите на двата отбора.

След този инцидент Локомотив можеше да открие резултата в добавеното време, но украинският вратар на Пирин беше заключил вратата си. "Смърфовете" изпълниха корнер, след който успяха да насочат топката към вратата на Пирин, но Ковальов отново се намеси блестящо.

Източник: Topsport.bg

Последни новини