Пирин представи своя "самурай" (ВИДЕО)

Пирин представи своя

Topsport.bg

23-01-2022, 11:50

Пирин представи новото си попълнение Казуки Такашахи. Японският халф изкара пробен период и подписа за година и половина.

"Горд съм да представя първия японски футболист в Пирин. Това, което бяхме разузнали предварително за Казуки, той го показа през последните 10 дни, откакто е в клуба. Ние сме убедени в неговите футболни и човешки качества. Искаме да донесе малко от културата на Япония. Искаме да ни научи на някои неща. Почти всички футболисти ще преминават през пробен период, за да се видят качествата им, да се прецени характера им. Всеки един от юношите на Пирин, който е показал, че има качества да играе мъжки футбол, е на подготовка с Пирин. В момента, в който покаже истинските си качества, ще подпише с Пирин", обяви шефът на "орлетата" Таско Тасков.

"Казвам се Казуки Такашахи. От Япония съм и играят като централен полузащитник. За последно играх в Швеция, а преди това в Румъния, Финландия, Черна гора, Испания, бил съм много различни страни. Играя от 18-годишен в Европа, това е моята кариера. Не знаех много за Пирин, но знаех за българския футбол, защото тук имаше няколко японски футболисти. Кохей Като например. Той играе за Берое и беше повикан в националния отбор на Япония, след като игра тук. Имам хубави впечатления от българския футбол", каза японският халф.

"Чувствам се добре в отбора. Още от първия ден, в който дойдох тук всички се държат любезно. Приеха ме добре. Заради ковид не съм излизал много, все още не познавам града и хората. Когато премине пандемията ще се опитам да разгледам града и да се запозная с българската култура. Ще се опитам да науча всичко. Мисля, че като японец мога да покажа, че се справям добре в ограничени пространства и че мога да създавам голови положения. Знам няколко думи на български - "добре", "добро утро", "дясно", "ляво", "право", "назад", завърши Такашахи.

Източник: Topsport.bg

Последни новини